Geri

Geyve’ de Şehitler İçin Mevlit Okutuldu

Geyve Belediyesi tarafından Geyve ilçesinde son zamanlarda yaşanan terör saldırıları sonucu şehit düşen asker ve polisler için mevlit okutuldu.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN


CAMİ BAYRAKLARLA SÜSLENDİ

Geyve belediye başkanı Murat Kaya konuyla ilgili şunları söyledi: Öncelikle vatan ve millet uğruna şehadet şerbeti içen kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, gazi olanlara da acil şifalar diliyorum. Geride kalan kederli ailelerine Mevlam sabır versin. Bizler de şehitlerimizin aziz hatırası, gazilerimizin iyileşmesi ve ülkemizin huzuru için Kuran okuyup dua ediyoruz. Vatanımızda ebedi olarak dalgalanacak olan bayrağımızı, camimize de astık.

KATILIM ÇOK OLDU

Geyve Merkez Camide akşam namazında şehitler için düzenlenen programa Sakarya milletvekili Ali İnci, belediye başkanı Murat Kaya, AK Parti ilçe başkanı Muhittin Irmak, bir süre önce terör olaylarında gazi olan Üsteğmen Engin Özdemir'in babası Muharrem Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Geyve'de görevli imam-hatiplerden Burhan Şahin, Adem Önder, Alaattin Tan, Enes Işık, Deniz Çetin, Mustafa Çay, Hasan Tuncer, Murat Yurttadur, Hasan Şimşek ve Cuma Akgündüz Kuran-ı Kerim tilavet edip ilahiler okuyarak cemaate duygusal anlar yaşattılar.

BİZ OSMANLI TORUNLARIYIZ

Kuran-ı Kerim ve ilahilerin okunmasından sonra Sadettin Armağan hoca yaptığı vaazda özetle şunları söyledi: Bizler, 1071 yılında Allah Allah diyerek Malazgirt savaşını kazanıp Anadolu'nun kapısını açan Alpaslan'ın, 1299'da odasında asılı duran Kuran'a hürmet gösteren Osman Gazi'nin torunlarıyız. Atalarımız birlik ve beraberlik içerisinde olup Allah yolundan ayrılmadıkları için üç kıtaya sahip olmuşlardır.

İFFET ve CESARET ZAFERİ KAZANDIRIR

Haçlı ordusu dün Bedir'de, Uhut'da, Hendek'te, Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya savaşında bizleri yok etmek istedi. Ama başaramadılar. Aynı zihniyet bugün de devam ediyor. Kadınlarımızın iffetli, erkeklerimizin cesaretli olması sayesinde Allah'ın izniyle yine zaferi kazanacağız. Çünkü iffetli analarımız oğlunu vatan için savaşa gönderirken: "Biricik oğlum; yemedim yedirdim, giymedim giydirdim. Ayağına diken batsa üzüntüden kahroldum. Ama bugün savaşa gidiyorsun, ya gazi ya da şehit olmazsan sana hakkımı helal etmem." diyerek cepheye uğurlamışlardır.

Şehit ve gazilerimiz için yapılan duadan sonra Sakarya milletvekili Ali İnci, belediye başkanı Murat Kaya ve AK Parti İlçe başkanı Muhittin Irmak cami avlusunda vatandaşlarla sohbet ettiler. 

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs