Geri

Kemaller Köyü

Taraklı'ya bağlı Kemaller köyü halkı geçimini el sanatlarıyla karşılıyor.
Editör Editör

Taraklı'ya bağlı Kemaller köyü halkından öğretmen Bahattin Aydemir, köyünü şöyle tanıttı: Osmanlı döneminde Dodurga nahiyesi olan Kemaller köyü ilçeye 15 km uzaklıkta olup, yolu asfalttır. Köy 45 haneden oluşmaktadır. Köyde toplam 266 kişi yaşamaktadır. Köyün elektiriği, şebeke su, telefonu , saglık evi ve 2 derslik ilköğretim okulu bulunmaktadır. Kemaller köyü ilçemiz ile Karagöl Yaylası yolu üzerinde ve yayla eteklerinde kurulmuş bir köyümüzdür.Köy ekonomik yönden kalkınmasını sağlayan köylerimizden biridir.

Köy halkının geçim kaynakları tarım, hayvancılık ve turistik el sanatları yapımına dayanmaktadır. Köyde 430 adet büyükbaş 80 adet küçükbaş hayvan mevcuttur. Geniş ve verimli topraklara sahip olmadığından hayvancılık ve el sanatları 1. sırada yer almaktadır.

Köy halkının tamamına yakını turistik el sanatları olan ağaç oymacılığı işleriyle uğraşmaktadır. El sanatlarından kaşık, kepçe, çatal, maşa, ve hayvan figürleri yapılmaktadır. Köyümüzün muhtarı Sabahattin Karagöz'dür.

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber


Bahattin AYDEMİR

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs