Geri

‘Ezeli Rakipler’i aynı karede buluşturan ne olsa gerek!

Masada oturan kişileri tanıdınız mı? ‘İki dünya bir araya gelse buna inanmam yok yok mutlaka photoshopdur. Evet, evet onun marifetidir bu!’ demeyin ve gözlerinize inanın! Ezeli rakipler artık deyimi yerindeyse can ciğer kuzu sarması.
Editör Editör

Geyve ilçesi, yerel seçimlerde hep soğuk savaşla muhatap olmuş, siyaset yüzünün farklı sahnelendiği bir platform haline gelmiştir yıllarca. Özellikle bu, Kır ve Zeytinoğlu isimlerinde daha da hissedilmiştir.


Geçtiğimiz günlerde bu isimleri aynı karede buluşturan bir fotoğraf, Geyve’de: “ne yoksa kıyamet mi kopacak? ” esprilerine malzeme oldu.


Fotoğrafta bulunan kişileri tanımayan yoktur lakin filmi biraz geriye saralım, hafızalarımızı biraz yoklayalım:


Fotoğrafın Sağında bulunan kişi MHP’nin son yerel seçimlerdeki adayı, uzun yıllar Geyve’de belediye başkanlığı yapmış, kadim siyasetçi Mehmet Kır.


Karşısında ise CHP’nin güçlü adayı; yıllarca seçimlerde Kır’ın ensesinde nefesini hissettiği, 99 yılında 6 oyluk farkla Geyve’deki 10 yıllık saltanatını elinden almış güçlü isim, ezeli rakip; Atilla Zeytinoğlu.


Fakat Kır, 99’un rövanşını 2004’te MHP adaylığı ile almasını bilir.


Şimdi de fotoğrafta üçüncü asıl kişiye gelelim, filmimizin tam da bu yerinde. Bu kişi, Geyve’nin şimdiki Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Bulur.


Fotoğrafta Zeytinoğlu’nun hemen yanındaki kişi. Zaten yıllarca hep Zeytinoğlu’nun yanında yer almıştır kendisi.


Bu kısa hatırlatmadan sonra 2009 seçimlerindeki duruma bir göz atalım:


2009’da seçim AKP ve CHP arasında kızışır. Yani asıl karakterlerden Mehmet Kır hissedilmez bu sefer soğuk savaşta.


Seçim süreci şimdiki Geyve Belediye Başkanı olan Murat Kaya ve Atilla Zeytinoğlu arasında etkisini gösterir çoğunlukla. Kaya sonunda Zeytinoğlu’nun sırtını yere çalıverir o dönemde.


31 Mart 2014 yani son yerel seçimlerinde ise rüzgâr, AKP ve MHP arasında eser. Yani MHP adayı Mehmet Kır ve Murat Kaya arasında.


İşte 3'üncü asıl kişi bu arada ortaya çıkar birden. Hem de alışılanın tam zıttında.


Yıllarca Zeytinoğlu’nun yanında olan, destekleyen İsmail Buyur bu sefer, Zeytinoğlu’nun ezeli rakibi olan MHP adayı Mehmet Kır’ın safında yer alır; Murat Kaya karşısında…


Şimdi gelelim asıl konumuza, yani şimdiki zamana…


Yıllarca birbirleri üzerinden ateşli siyaset yapanları bugün aynı masada görmek itiraf edelim, şaşırtıyor insanı hiç kuşkusuz. Lakin şikâyetçi de değiliz.


Ne diyelim darısı diğer siyasetçilerimizin başına.


Haaa, unutmadan! İsmail Bulur’u da kutlamak gerek hiç kuşkusuz.


Zannımızca, ‘Ezeli Rakipler’i aynı karede buluşturmak kolay iş olmasa gerek.


Kendisini ileriki yıllarda BM Başkanlığı makamında görürsek hiç şaşırmayız doğrusu...


Eee, ne de olsa O da bir ara bulucudur belki(!), değil mi?


Yorum sizin…


Sakarya Güney

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs