Geri

11 AYIN SULTANI

Geyve müftüsü Ali Erhun:"11 ayın sultanı olan ramazan ayını oruç tutup, ibadet ederek geçirelim."dedi.
Editör Editör

Geyve müftüsü Ali Erhun ramazan ayının gelmesi, orucun başlaması dolayısıyla Merkez camide yaptığı vaazda özetle şunları söyledi:

ORUÇ, BİZE SABRETMEYİ ÖĞRETİR

Mevla'mıza şükürler olsun, 11 ayın sultanı olan Ramazan ayı aramızda. Tam da ihtiyacımızın olduğu bir anda teşrif etti. Manevi dünyamızı imar etmek, gönül dünyamızı zenginleştirmek, kardeşlik duygularımızı pekiştirmek için geldi ramazan.

Biz insanlar olarak; sadece midemize değil, gözümüze, gönlümüze, dilimize, aklımıza oruç tutturup, tam bir imani disiplin içerisinde bayrama kavuşmak için dua etmeliyiz.

Oruç, bize sabretmeyi, azmi, tevekkülü kanaati, kulluğu... öğretir.

VAKİT, İYİLİK VAKTİ

Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu yıl ki teması; vakit iyilik vakti. Bu Ramazan ve her zaman evlerden evlere, gönüllerden gönüllere iyilik taşımalıyız. Kimse aç ve açıkta kalmasın. Gönüller Kuran-ı Kerim nuruyla dolsun. Rabbimizin her emrinde bir hikmet vardır. Bu uzun günlerde oruç tutanlarla, mazeretsiz olarak oruç tutmayanlar elbetteki bir değildir. 

Mevlam, bizleri günahları bağışlanmış olarak, tertemiz Reyyan kapısından cennete giren, orucun iki sevincini yaşayan bahtiyar kullarından eylesin. Ramazanımız mübarek olsun.

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs