Geri

Provokatör Baro Başkanı Zafer Kazan’ın yalanı elinde patladı

Baro Başkanı Zafer Kazan’ın “2 çuval pusula ve mühürler ortada yok” iddiasının yalan olduğu ortaya çıktı.
Editör Editör

Süratle soruşturma başlayan Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı ise “soyut iddia dışında hiçbir delil ve emare bulunmadığı” açıklamasında bulundu. Öte yandan şüphe oluşturmak suretiyle halkı kışkırtmak isteyen provokatör baro başkanı ile ilgili AK Parti İl Başkanılığı suç duyurusunda bulundu.


YALANI ORTAYA ÇIKTI


Dün Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan, zarf, pusula ve mühürlerin olduğu 2 çuvalın, sahte isimlerle başkalarına teslim edildiğini iddia etti. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Kazan, “Sakarya Serdivan’da oy pusulası zarf ve mühürlerin olduğu 2 çuval sahte imza ile başkalarına teslim edilmiş. 2 çuval oy ve mühür ortada yok.” ifadelerini kullandı. Paralel medya ve CHP’nin balıklama atladığı iddianın yalan olduğu kısa sürede anlaşıldı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatıp pusula, mühür ve zarflarının kontrolünü yaptırıp yalanı tescilledi. 


HİÇBİR DELİL BULUNAMADI


Soruşturma sonrası Başsavcılığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan’ın sosyal Twitter hesabından ’Sakarya’da 2 çuval oy pusulası ve mühür kayıp’ şeklinde bildirimde bulunması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca twitter paylaşımı ihbar kabul edilerek soruşturmaya başlanılmış, soruşturmaya başlanılmasının akabinde de Cumhuriyet Başsavcılığımıza çeşitli siyasi partilerden iddiaya ilişkin şikayet başvuruları yapılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılan soruşturma kapsamında ilgililerin ifadelerine başvurulmuş, İl Seçim Kurulu Başkanlığı ve tarafımızca yapılan araştırma sonucunda, iddia edilen olayın gerçekleştiğine dair soyut iddia dışında hiçbir delil ve emare bulunmadığından olaya ilişkin kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.


İŞTE O YALAN AÇIKLAMA:


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs