Geri

Naziler!...

Nazi Subayları ve Dış Kapının Dış Mandalları

Merhabalar Sevgili Geyvehaber Okuyucuları;



Geçmişte yazmış olduğum yazılarıma yaptığınız yorumlar için hepinize şükranlarımı sunarım...Sizlere bu yazımda "Baba ve evlat ilişkileri"nden bahsedeceğim.Ne NAZİ SUBAYI NE DE DIŞ KAPININ DIŞ MANDALI.Biliyorum ki sözlerimden bir şey anlamadınız. Durun hemen dilimin döndüğünce izah edeyim.



Çevremde gözlediğim baba evlat ilişkilerinden; kimi babalar evlatlarına Nazi Subayları gibi davranıyor. Disiplin, otorite daha ambiyane tabirle dizginleri elinden bir saniye olsun bırakmak, bırakmak bir yana kalsın akıllarının uçlarından geçirmiyor. Evladımın üzerinde otorite kuracağım, şımarmasın diye ömür billah ne sevgi ne de bir şevkat örneği göstermemeiş Cumhuriyet Nazileri. İş yapmaya gönderir, güvenmez ardından kendi gelir. İş öğretmez, iş buyurur haliyle yapamazsın sonrası malumunuz AZAR!..



Ey be Nazi Subayları, Ey be büyümüş küçükler size, sizin gibilere sesleniyorum. Evlat bir aynadır, ne verirsen onu alırsın. Ama sen bir şey vermiyorsunki evladından ne bekliyorsun?



Gel gelelim Dış Kapının Dış Madallarına.Bu zat-ı muhteremler evlatlarına adeta bir bankaymış gibi davranır, sanarsınız X Bankasının Geyve Şubesi.Evlatlar babalarına şöyle hitap eder:-Baba para!...



Dış kapının dış mandalları için evlat büyütmek yalnızca onların eğitim burslarını karşılamak, cep harçlığını vermek, üst baş almak ve karınlarını doyurmaktan ibarettir.



Evlat belli bir süreden sonra banka şubemizin müdürüyle paylaşacak onnla ortak işler, ortak payda da yer alamadığından, babamızın sıfatı değişmez üstüne üstelik kalıplaşır üstüne yapışıp kalan ama babanın farkında ve de umrunda olmadığı "BABA PARA!..Bunları sağladıktan sonra evladın ne duygularında ne gelişiminde katkıda bulunur. Verdiği paraların karşılığını evladından alamazsa artık o, onun için yabandan farkı yoktur.Sizlere bunları anlattım, evlatlarınız için ne NAZİ SUBAYI ne de DIŞ KAPININ DIŞ MANDALI olmayın. Tabi bu söylediklerim annelerimiz içinde geçerlidir.Evlat aynı toprak gibidir; ekersin, bakımını yaparsın, hasat günü geldiğinde de o işlediğin toprak sana bakar.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs