Geri

GEYVE'DE TOHUMLAR FİDANA, FİDANLAR AĞACA DÖNÜŞÜYOR

Geyve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Geyve İlçe Orman İşletme Müdürlüğü ve Geyve Belediyesinin ortak katkıları ile hazırlanan proje kapsamında"Tohumlar fidana, fidanlar ağaca dönüşüyor."
Editör Editör

2 BİN AĞAÇ TOHUMU

Geyve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Geyve İlçe Orman İşletme Müdürlüğü ve Geyve Belediyesinin ortak katkıları ile hazırlanan proje kapsamında ilçe merkezinde bulunan okullarda tohum dağıtımı yapılacağı belirtildi. Geyve Ortaokulu’nda düzenlenen tohum dağıtım törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih CANBAL, Orman İşletme Müdürü Mustafa İŞÇİOĞLU, Belediye Halkla İlişkiler Müdürü Aynur GÖKDEMİR katıldı. Proje kapsamında öğrencilere yaklaşık 2Bin sedir ve servi ağacı tohumu ile birlikte çimlendirme poşetleri ve çimlendirme bilgilerinin yer aldığı kartlarda dağıtıldı.

ÇEVREYE DUYARLI İNSAN YETİŞTİRMEK

Uygulanan proje ile ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Salih CANBAL şu bilgileri verdi: “Projemizin amacı; öğrencilerimizin çevre, beden ve ruh sağlığını korumak, kişisel ve sosyal yaşamdaki bir kısım olumsuz alışkanlıklara alternatif çözüm önerileri geliştirmek, toplumda farkındalık oluşturmak, toprağa ağaca yaşama karşı farklı bakış açıları geliştirmek. Projemizin ana hedefi öğrencilerimizin çevreye karşı olan duyarlılığını arttırmak, aidiyet duygu ve sorumluluğunu geliştirmek, bu sayede çevreyi seven koruyan ve ağaçlandıran bilinçli bireyler yetiştirmektir”. dedi. 


GEYVE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HATIRA ORMANI

Uygulanan projenin ikinci aşaması ise öğrenciler tarafından yetiştirilen fidanların toprak ile buluşturulması olacak. Tohumlar yaklaşık olarak altı ay gibi bir süre sonunda dikilebilir fide haline geldiklerinde Geyve Orman İşletme Müdürlüğü’nce belirlenecek olan bir alanda öğrenciler tarafından toprak ile buluşturulacak. Geyve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hatıra Ormanı adı altındaki bu alanda öğrencilerin dikecekleri fidanlara kendi kişisel bilgilerinin yazılı olduğu etiketlerde eklenecek. Zaman içerisinde yine öğrenciler tarafından bakım ve kontrolleri yapılacak olan fidelerin ağaca dönüşmeleri sağlanmış olacak.


Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs