Geri

Sakarya Suriye İntifadasını Selamladı

Özgür-Der’in çağrısı ile bir araya gelen Sakarya’lı Müslümanlar Suriye İntifadasının 5.yıldönümünü yaptıkları kitlesel basın açıklaması ile selamladılar.
Ali ARICI Ali ARICI

”Yaşasın Suriye Direnişmiz” pankartının açıldığı eylemde sık sık getirilen tekbirlerin yanında “Katil ABD Ortadoğudan Defol” “Katil İran Suriye’den Defol” “Diktatörler Yenilecek İslami Direniş Kazanacak” “Sakarya Uyuma Kardeşine Sahip Çık” “Müslüman Zulme Ortak Olamaz” sloganları atıldı.


Şube Başkanı Baki Kızıltepe’nin sunuculuğunu yaptığı eylemde ilk olarak Mısır’da darbeci Katil Diktatör Sisi cuntası tarafından idam edilen Şehid Mahmud Ramazan anıldı.


Daha sonra Özgür-Der gönüllüsü Muhammed BEYDÜZ Suriye intifadasını selamladığı basın açıklamasını okudu.Beydüz açıklamasına “Geçen yıl bu tarihte yine buradaydık. Suriye halkının şanlı kıyamını desteklemiş Kasap Beşşar ve onun hamisi olanları lanetlemiştik. Ondan önceki yıl 2013 te de yine buradaydık. Yine aynı şekilde “Bu vahşete dünya suskun. Sen susma! “ Demiştik.2012 yılında da yine buradaydık ve “Suriye’de vahşet sürüyor. Sessiz kalmak suç ortaklığıdır. Katliamı durdurun!” diyerek başladı.


Muhammed Beydüz açıklamasını “Bizler Suriyeli mazlumların yanında olmaya ve Suriye intifadasına destek vermeye devam edeceğiz. Suriyeli mazlumlardan yana safımızı belirlemek, susup görmezden gelmeyi tercih edenleri ifşa etmek, zulme karşı açık tavır almaktan çekinenlerin içine sürüklendikleri ilkesizliği ve ölçüsüzlüğü teşhir etmek Suriye direnişiyle dayanışma içinde olan herkesin boynunun borcu olduğunun bilinmesini istiyoruz.” Dedikten sonra;“Biz hem Işid’e ve hem de Işid üzerinden müslümanları lekeleyen İran lobisi ve medyası ile beraber Uluslar arası diğer enformatik unsurların oluşturmak istedikleri algının farkındayız. Işid bahanesiyle müslümanlara hava saldırıları düzenleyen hastaneleri okulları bombalayan Koalisyon güçlerinin İslama ve müslümanlara karşı düşmanlıklarının yeni olmadığını biliyoruz. Mezhepçilik zehrinin esir aldığı Işid veya Hizbullah en büyük zararı İslama ve müslümanlara vermektedirler.” Şeklinde sürdürdü.


Muhammed Beydüz açıklamasını “Şunu bir kez daha ifade edelim ki; basta Suriye direnişi olmak üzere, İslam coğrafyasının neresinde olursa olsun devam ettirilen tüm direnişler İslami uyanış ve dirilişlerin eşsiz birer parçasıdır. Bizim safimiz mazlumların safı olmak durumundadır. Müslümanlar bu safları sıklaştırmakla bünyanin mersus olmakla yükümlüdürler.” Diyerek sona erdirdi.


Açıklamanın ardından Sakarya Özgür-Der Müzik Grubu’nun seslendirdiği ezgiler hem direnişin anlam ve önemine vurgu yaparken hem de aynı zamanda açıklamaya katılanlar tarafından hep bir ağızdan söylendi.


Eylem İlahiyat Fakültesi öğrencisi Abdülkadir Albayrak’ın yaptırdığı dua ile son buldu. 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs