Geri

Kaymakam Süleyman Erdoğan İlçeden ayrılıyor

Geyve’ye atanan Kaymakam Süleyman Erdoğan için bir veda yemeği verilecek. Erdoğan 25 Ağustos 2008 Pazartesi Haymana'dan ayrılacak.
Ali ARICI Ali ARICI

Haymana’daki 21 aylık görev süresi sonunda Geyve İlçesi Kaymakamlığı’na atanan Süleyman Erdoğan, onuruna verilecek veda yemeğinin ardından 25 Ağustos Pazartesi günü Haymana'dan ayrılacak.
Çağ Termal Restorant’ta organize edilen veda yemeği saat 19.00’da başlayacak.




Veda yemeğinden önce ilçede veda turlarına başlayan Erdoğan, kurum ve kuruluşları ziyaret ederek yaptığı hizmetlerde kendisine destekleri için teşekkür etti.

Ayrılmadan önce bir veda mesajı yayımlayacağını söyleyen Erdoğan, kendisinden sonra da işlerin devam edeceğini, tayini çıkmamış olsaydı yüksek okul projesini hayata geçirmek için çalışmayı planladığını söyledi.




Haymana Kaymakamı ardından başlıklı bir yazı yazan Haymana'lı Ersen Koç, bakın Kaymakam Erdoğan hakkında neler dedi:




2006’nın Ekim ayında Cumhuriyet Bayramı öncesi Haymana’ya geldiğinde farklı bir Kaymakam ile çalışacağımızı düşünmüştük. Farklıydı, çünkü resmen gelmeden tebdili kıyafet gelmiş, ön çalışma yapmıştı.




 Belli ki idealistti. Daha önce Haymana’da çokça rastladığımız kaymakam kalıplarına uymuyordu. Haymana’da yapacak o kadar çok iş vardı ki, hem kendi geleceği için hem de yatırıma aç Haymana için büyük bir fırsattı burası.




 Başkent’in hemen yanında yaptıkları ve yapacakları ile devletin dikkatini daha fazla çekebilir, Haymana kendisi için iyi bir tramplen olabilirdi. Hizmete aç Haymana halkı da kendisini bağrına basar, ona sahip çıkar; Haymana’nın efsane kaymakamlarından biri olarak tarihe geçebilirdi.




Öyle de başladı. Hem hızlı hem de bilimsel başladı işe. Anketler düzenleyerek ihtiyaçları tesbit etti, bunların üzerine cesaretle gitti. Eğitim, ulaşım konularında çok ciddi yeni açılımlar yaratarak bir anda halkın gözdesi oldu. Haymanalı kendisine sahip çıktı.




 Sonra peş peşe kampanyalarla Türkiye genelinde “Haymana Modeli” denilebilecek en önemli projesini hayata geçirdi. “Magandaya Hayır” sloganıyla Türkiye’nin ve Haymana’nın kanayan yarası eğlencelerde silah kullanılması olayını Haymana’da çözdü.




Bunun Türkiye’ye yayılması için basın yoluyla çok gayret gösterdi. Bu kampanyayı diğer kampanyalar izledi…




Bayramlarda halkın katılımının sağlanmadığını görünce “Hediyeli Bayramlar” dönemini başlattı. Katılımcı velilere çok çeşitli hediyeler verdi. Bayram alanları doldu, taştı. Eğitime destek için başarılı öğrencileri ödüllendirdi.



Hatta Eğitim Dostları Vakfı’nın yükünü bile üstlendi. Turizme katkı için pek çok kurs açtı, katılımcılara maddi destek sağladı, sertifika almaları için uğraştı. Bunların bir kısmının işe girmesini sağladı. Belediyeyi tarihinde ilk kez bir turizm fuarına girmeye ikna etti. Turistlerin en çok şikayet ettiği otobüs işini yoluna koydu.




 Devre mülkçülere mektuplar yazarak Haymana’dan devre mülk aldıkları için teşekkür etti. Esnaf denetimleri bile yaparak belediyenin görevini yaptı. Esnafları turizm kentine yakışır bir işyeri sahibi olmaları için teşvik etti.




Çok hızlı başladığı bu işlerinde zamanla ve hızla bir yavaşlama, geri çekilme süreci başladı. Umudunu yitirmiş bir Kaymakam olarak yarım kalan işleri hızla tamamlamak ve Haymana defterini kapatmak istiyordu sanki. Çalışmalarına engel olunduğu, hızının kesilmek istendiği, çalışacak yoğunlukta ve donanımda ekip eksikliği hissine kapıldı.



 
Bu arada halkın tepkisini çeken icraatlara da imza attı. En çok tepkiyi köy otobüsleri için yürürlükte olan karayolları yolcu taşıma yönetmeliğinin uygulanmasında gördü. Eskimiş ve yönetmelik standardına uymayan köy otobüslerine Haymana’ya giriş izni vermeyeceğini duyurdu. Bu, hem otobüs sahiplerinin hem de umudunu köylerden gelecek köylülerin alışverişine bağlayan Haymana esnafından tepkiler gelmesine neden oldu.




 Esnaf, Haymana’ya köylü gelmez oldu, işlerimiz çok azaldı derken, Kaymakam, bırakın köyden gelecek küçük paraları, turizme yönelin mesajı verdi. Bu, esnafı tatmin etmedi. Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı ve çevre düzenlemesiyle konağın arkasındaki çocuk parkının yıkılarak otoparka dönüştürülmesi projesi de tepki aldı.




Belediye Başkanı ile yakın ilişkisi ise farklı yorumlandı. Bence Haymana’dan iki yılını bile doldurmadan gidiyor olmasının en önemli nedeni de buydu. AK Parti ilçe teşkilatı bu yakınlıktan rahatsız oldu. Konu yukarıya iletildi ve tayin olayı gerçekleşti.




Olaylar bu arada dallandı, budaklandı. Resmi hiçbir açıklama olmadığı için herkes kafasına göre gerekçeler buldu. İşin içerisine ihale alamama gerekçeleri sokuldu, vesaire...




Sonuç? Bana göre bu tayin, haftalardır üzerinde durduğum “Haymana Siyaseti”nin tipik ve son versiyonudur. Yani olay tamamen siyasidir. Bizim genlerimizde var olan çarpık siyaset anlayışını bir ürünüdür. Bu anlayışı değiştirmenin de zamanı gelmiştir.




Kim ne derse desin, Süleyman Erdoğan, öyle ya da böyle Haymana’ya damgasını vuran kaymakamlar arasında yerini alacaktır.




Haymana Kaymakamı Süleyman Erdoğan'ın atamasının ardından ilçede çeşitli dedikodulara neden oldu. Bunun üzerine AKP Haymana İlçe Yönetimi bir açıklama yaptı.




5 Ağustos’ta yayımlanan kararname ile ilçemizden Geyve ilçesine tayin olan ve bu tayinle ilgili hedef haline gelen AK Parti İlçe Yönetimi yazılı bir açıklama yaptı.




Atamanın her yıl yapılan normal bir kararname ile gerçekleştiğinin altı çizilen açıklamanın, 5442 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 27. Maddesine atıfta bulunularak “Kaymakam, ilçede hükümetin temsilcisidir.” ibaresi ile başlaması dikkat çekti.
“AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan Kamuoyuna Açıklama” başlığıyla yapılan yazılı açıklama aynen şöyle:
“Kaymakam, ilçede hükümetin temsilcisidir.




 (5442 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu, Madde 27)
Son günlerde yerel basınımızda Kaymakamımız Sayın Süleyman Erdoğan’ın Adapazarı’nın Geyve ilçesine ataması ile ilgili yazı ve açıklamaları üzüntü ile okumaktayız.




Bu atama kararnamesi her yıl düzenli olarak İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanıp Bakanlar Kurulu kararı olarak Cumhurbaşkanlığı onayına sunulan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin normal bir kararnamesidir. Yapılan atama olağanüstü bir atama değildir.

Sayın kaymakamımız ile birlikte Ankara’nın pek çok ilçe kaymakamının da içinde bulunduğu 193 kaymakam ve 70 vali yardımcısı bu kararname ile yer değiştirmiştir. Bizatihi bu atamadan Kaymakamımız Sayın Süleyman Erdoğan’ın da haberdar olduğunu biliyoruz.




Bu karar ile parti teşkilatımızın hedef seçilmesini kınıyoruz. Biz Sayın Kaymakamımızı seviyoruz. Kendisine ilçemize yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eder. Yeni görev yerinde başarılar dileriz.
Şunu da belirtmek isteriz ki bugüne kadar samimi olarak ilçemize hizmet eden her kurum, kuruluş ve kişinin yanında yer aldık. Bundan sonrada yer almaya devam edeceğiz.




AKP Haymana İlçe Yönetimi”

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs