Geri

Atabek, Geyve’de!

Sosyal Politikalar ve Aile Bakan yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek Geyve’ye geldi.
Editör Editör

Atabek; önce Geyve kaymakamlığını ziyaret etti. 

Bakan yardımcısı Atabek’i, Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, AK Parti Geyve İlçe Başkanı Muhittin Irmak ile yönetim kurulu, AK Parti ilçe Kadın Kolları başkanı Aynur Gökdemir ve yönetim kurulu ile daire amirleri, Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi önünde karşıladı.

Daha sonra kaymakamlık makamında bir süre sohbet edildi. Bakan Yardımcısı Atabek’e önce tescilli Geyve Ayva’sı daha sonra ise Geyve Kaymakamlık HEM tarafından hazırlanmış olan bir duvar panosu, Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık tarafından hediye edildi.

Daha sonra Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi Konferans Salonu’na geçildi.

Söz alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek: “Sizlere öncelikle sayın bakanımızın selamını getirdik. Öncelikle bunu ifade etmek istiyorum. İlçelerimizde koordinasyon toplantıları yaptık. Önce Pamukova’ya gittik. Buradan Taraklı’ya geçeceğiz. Tüm ilçelerimizin sorunlarını kaymakamlık ve belediye başkanları eşliğinde her konuyu konuştuk. Ayrı ayrı masaya yatırdık. Her konusunu ayrı ayrı konuştuk. Eğitimi, sağlığı, ulaşımı, sosyal politikaları, yatılıkları, takip edilen projeleri, hedeflenen projeleri her birini ayrı ayrı konuştuk. Biz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak size hangi işinizde nasıl yardımcı olabiliriz. Tamamiyle ve somut hizmet odaklı, proje odaklı bir hizmet toplantısıdır bu toplantı. Bunu ilk olaral gerçekleştiriyoruz. Bunu zaman zaman ilçelerimizde gerçekleştireceğiz. Kaymakamımız bir koordinasyon toplantısı yapacak. Geyve bizim önemsediğimiz ilçelerimizden bir tanesidir. Her yeri ayrı güzel, toprağı mümbit, insanı güler yüzlü ve Geyve’de çok güzel çalışmalar yapılıyor. Kendi içinde bir uyumu da barındıran bir ilçemiz. Uyguladığımız bir programımız vardı. ASYA programı. Onu Geyve’de de uygulamağa başladık 2 gündür. Türkiye’de sadece 4 ilde uyguluyoruz. Pilot olarak. Bunlardan bir tanesi de Sakarya. 2 adet sosyal çalışmacımızda Geyve’den sorumlu. Ailelerimizi teker teker gezerek yerinde tespit edecek. Yaptıkları tespitlere göre bir yol haritası çizerek, nasıl destek olabilir? Bakanlığımızın projeleri hangi aileye nasıl destek olabilir? Bizim bakanlığımızın Hizmet modelleri hangi aleye uygun. Ona göre hareket edilecek. Sonrasında ise diğer bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar ile alakalı nasıl bir koordinasyon çıkarabilir. Ona bakılacak. Örnek vermek gerekir ise ailede bir engelli vardır, engelli bakım parası almıyordur. Yâda bir istismar durumu vardır. Yâda alabilecek bir sosyal yardımlaşma vardır almıyordur. Okula gitmeyen bir çocuğumuz veya bir hastamız vardır. Bütün her bir madde ayrı ayrı incelenecek ona göre hizmet alması sağlanacaktır.”şeklinde konuştu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs