Geri

Akit ve Yeni Şafak Gazeteleri bürolarına taşlı saldırı

Adapazarı Dar Sokakta bulunan Yeni Akit ve Yeni Şafak Gazete Temsilciliklerine taşlı saldırıda bulunuldu..
Editör Editör

Alınan bilgilere göre dün gece belirsiz saatte Adapazarı şehir merkezinde Dar Sokakta bir pasaj içerisinde bulunan Yeni Akit ve Yeni Şafak Gazeteleri temsilciliğine gelen kimliği meçhul kişi veya kişiler büroya taşlı saldırıda bulundu..


Saldırıda büronun camları kırılırken olay sonrasında polis kapsamlı araştırma yaptı.


Yeni Akit ve Yeni Şafak Gazetesi temsilcisi Dursun Yıldız olay sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada saldırıda sırasında büroda kimsenin olmadığını belirterek "Camları kırmışlar. Kimin yaptığıyla ilgili bir şey bilmiyoruz. 13 senedir pasajdayız, kimseyle husumetimiz yok. Saldırının Şahsi bir şey olabileceğini düşünmüyorum" dedi.


Saldırı sonrasında Sakarya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele (TEM), Güvenli Şube ve Cumhuriyet Polis Karakolu ekipleri saldırının gerçekleştiği yerde güvelik kameralarını inceledi. 


GAZETECİLER CEMİYETİNDEN KINAMA 

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Dün gece Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerinin ilimizdeki bürolarına kimliği belirlenemeyen şahıslarca taşlı saldırı yapılması SGCden yapılan yazılı açıklamayla kınandı.


SGC Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Matur konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;


Dün gece Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerinin ilimizdeki bürolarına taşlı saldırı yapıldığını ve saldırı esnasında bürolarda önemli maddi hasarın oluştuğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Şu an kimlikleri belirlenemeyen saldırganların, yaşadığımız bu kaos ortamından beslenen karanlık zihniyetlere mensup olduğunu düşünüyoruz. Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde yaşanılan bu olay biz gazeteciler için üzüntü vericidir.


Her türlü fikrin özgürlüğünü savunan bizler bu tür saldırıların gazetecileri susturamayacağının bilinmesini istiyoruz. Kaba kuvvetle bir yere varılamayacağını, bu tür saldırılırla düşüncelerin üzerlerinin örtülemeyeceğini herkes bilmeli. Yetkililerden saldırganların bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini isterken, saldırıyı şiddetle kınıyor, Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs