Dr. Serkan Bilgiç ile röportaj
*Bize kendinizi tanıtır mısınız?
Adım Serkan Bilgiç.07/03/1982 Eskişehir doğumluyum. İlkokul, ortaokul ve liseyi Eskişehir'de okudum. Daha sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdim. Aynı üniversitede psikiyatri ana bilim dalında uzmanlık eğitimi aldım. 2011 yılında psikiyatri uzmanı olarak zorunlu devlet hizmet yükümlülüğü için Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde 2,5 yıl çalıştım. Ağustos 2013 ten beri Geyve Devlet Hastanesi'nde çalışmaktayım. Evliyim 7 aylık bir kızım var.
*Tıp fakültesini kazandığınız gün neler hissettiniz?
Çok mutlu olmuştum. Uzun zamandır istediğim bir bölümdü. Aynı zamanda büyük bir rahatlama hissetmiştim.
*Bu görevi seçmenizin sebebi nedir?
İnsan davranışları kendimi bildim bileli ilgimi çekmiştir. Kişilik yapımın da bu alanda çalışmaya uygun olduğunu ve severek çalışabileceğim bir alan olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bu görevi seçtim.
*Görevinizi bize tavsiye eder misiniz?
Bu alana ilgisi olan gelişime açık, sorgulayıcı, önyargılardan arınmayı başarmış kişilerin bu alanda mutlu bir şekilde çalışabileceğini düşünüyorum. Bu özellikleri barındıran kişilere öneririm.
*Bu görevi seçmeseydiniz hangi mesleği seçerdiniz?
Çocukluk dönemimde pilot olmayı isterdim. Yaşım ilerledikçe ona olan ilgim azaldı ve doktor olmak hayalim başladı. Bu görevi seçmeseydim hangi mesleği seçerdim çok ta düşündüğüm bir şey değil ama bir sahaf olmak isterdim.
*Başarınızın sırrını neye borçlusunuz?
Düzenli, disiplinli çalışmam aynı zamanda başaracağıma her zaman inanmam ve sorumluluklarımı yerine getirmeye borçluyum.
*Göreviniz ile ilgili unutamadığınız bir anınız var mı?
Bir hastam vardı. Ruh hastasıydı. Hasta bir deri bir kemik kalmıştı. Hatta hastanın yakınları bile öleceğini düşünüyorlardı. Çünkü hasta 1 haftadır hiç bir şey yiyip içmiyordu. Bu hastaya psikolojik tedavi uygulayarak hastanın ruh halini düzeltmiştim. Daha sonra hasta servisten güle oynaya çıkmıştı. Bu olayı unutamadım.
*Türkiye'deki eğitim sistemini nasıl buluyorsunuz?
Lise yıllarımdan sonra bir miktar uzak kaldığım bir alan. Medyadan ve çevremden takip ettiğim kadarıyla kaotik ve çok değişken görüyorum. Sınav sistemlerinde çok sık yapılan değişikliklerin, öğrencilerin motivasyonunu olumsuz etkileyebileceğini düşünüyorum. Eğitim sisteminin geliştirilmesinin siyaset ve ideolojilerden uzak tutulması için büyük bir çaba gerektiğini, siyasetçilerin değil gerçekten öğrencilerin lehine düşünebilen eğitimcilerin olması gerektiğini düşünüyorum.
*Bulunduğunuz görevden ayrılınca nasıl anılmak istersiniz?
Birilerinin hayatına dokunabilmiş olmayı ve hiçbir çıkarı olmayan insanlar tarafından güzel anılarla anılmayı ve aynı görevi bundan sonra yapacak kişiler tarafından örnek alınmayı isterim.
*Son olarak bize söylemek istediğiniz bir şey var mı?
Eğitim sistemindeki belirsizlikler her ne kadar motivasyonunuzu olumsuz etkilese de ümitsiz olmamanızı, hedeflerinize ulaşabilmek için çaba göstermekten ve ümit etmekten vazgeçmemenizi, düşünmenizi, sorgulamanızı, her türlü fikri dinleyerek kendi zihinsel süzgecinizden geçirebilecek olgunlukta yetişmeye çalışmanızı ve bunun içinde bol bol kitap okumanızı, sadece kendi fikrinize uygun olan, onu destekleyen kitaplar dışında her türlü farklı görüşteki kitapları da okuyarak kendi düşünsel süzgecinizden geçirmenizi ve bu şekilde olgunlaşmanızı öneririm.
*Bizimle röportaj yapmayı kabul ettiğiniz için ve öğle aranızı bize için ayırdığınız için çok teşekkür ederiz.
Rica ederim. Aslında çok yoğundum ama o kadar nazik ve kibar bir şekilde teklif ettiniz ki kıramadım. Bende size teşekkür ederim.
Muhammet Ensar KARAKAYA
Yunus Emre ÖZÇELİK
Geyve ASML öğrencileri
#