Geri

30 Mart 2014 Seçimlerinde Seçmen Kaç Oy Kullanacak

Belediye seçimlerinde mavi, il genel meclisi üyelikleri seçiminde turuncu, mahalle ve köy seçimlerinde mor renkli oy zarfları kullanılacak.
Ali ARICI Ali ARICI

Sandık seçmen listesinde kaydı olmayanların oy kullanmalarına izin verilmeyecek.

Seçmenler;

1) İl genel meclisi üyeliği Turuncu Renkli Pusula Turuncu Zarfa konulacak

 

2) Büyükşehir belediye başkanlığı: beyaz renkli birleşik oy pusulası Mavi Zarfa konulacak

İlçe Belediye başkanlığı Mavi renkli birleşik oy pusulası Mavi Zarfa konulacak

 

3) Belediye meclisi üyeliği Sarı renkli birleşik oy pusulası Mavi Zarfa konulacak

 

4) Köy veya mahalle muhtar İsmi bulunan oy pusulası Mor Zarfa konulacak

 

5) İhtiyar meclisi/heyeti üyeliği ismi bulunan oy pusulası Mor Zarfa konulacak

 

 

Seçmenler önce il genel meclisi üyeliği, daha sonra Belediye başkanlığı (büyükşehir dahil) ve belediye meclisi üyeliği andından da köy veya mahalle muhtar ve ihtiyar meclisi/heyeti üyeliği seçimi için oy kullanacak. İl genel meclisi üyeliklerine ilişkin Turuncu renkli birleşik oy pusulası Turuncu renkli zarfa, belediye başkanlığına ilişkin Mavi renkli birleşik oy pusulası ile belediye meclisi üyeliğine ilişkin Sarı renkli birleşik oy pusulası Mavi renkli zarfa atılacak.

 

 

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin beyaz renkli birleşik oy pusulasını mavi renkli zarfa, köy seçimlerinde köy muhtarı ile ihtiyar meclisi üyelerinin birlikte yazılı olduğu oy pusulası ise mor renkli zarfa konularak oy kullanılacak. Seçmene, mahalle ve köy seçimlerinde sadece oy zarfı verilecek mühür verilmeyecek. Oy sandıkları saat 17.00'den önce açılamayacak.

 

Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı bunları saydıktan sonra sıra ile oylarını kullanmalarına izin verecek. Yüksek Seçim Kurulunun belirlediği bitiş saatinden sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

 

 

Sandık başında seçmene, vereceği oy hakkında hiçbir kimse müdahale, telkin veya tavsiyede bulunamayacak. Okuma - yazma bilmeyen seçmen, sorduğu ve istediği takdirde kurul başkanı, birleşik oy pusulası üzerinde bulunan siyasi parti işaretlerinden hangisinin hangi partiye ait olduğunu veya bağımsız adaylara nasıl oy verileceğini anlatacak. Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; nüfus cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, avukatlık kimlik belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verece ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Yanında kimliğini belli eden belge bulundurmayan seçmen oy kullanabilecek.

 

 


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs