Geri

İzmit'te Başörtüsü'ne Özgürlük

Mazlum-Der’in düzenlemiş olduğu,Anayasa Mahkemesinin başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına dair değişiklik kararının iptal etmesine karşılık protesto eylemi İzmit Belediyesi deprem Anıt Park Meydanında yapılan basın açıklaması ile gerçekleştirildi.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN




Mazlum-Der’in düzenlemiş olduğu,Anayasa Mahkemesinin başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına dair değişiklik kararının iptal etmesine karşı protesto eylemi İzmit Belediye Deprem Anıt Park Meydanında yapılan basın açıklaması ile gerçekleştirildi.


 


 


MAZLUMDER Kocaeli Şubesi bugün düzenlediği toplantı ile başörtüsü konusunda yaşanan son gelişmeleri değerlendirip 9 Şubat Cumartesi 2008 Tarihinde Ankara /Sıhhiye Abdi İpekçi Parkında saat 12:00 da gerçekleştirilecek Mitingin duyurusunu yaptı.


 


MAZLUMDER Kocaeli Şube Başkanı Nigar GÜMRÜKÇÜOĞLU üniversitelerde özgürlüğü sağlayacak uygulamanın kamu kurum ve kuruluşlarında yasağı meşrulaştıracak nitelikte olduğunu kaydetti.


 



Nigar GÜMRÜKÇÜOĞLU, "Post Modern" darbe sonrası tüm şiddetiyle uygulanan yasağın yoruma dayandırılır nitelikte olduğunu, fakat şimdi Anayasaya giren ifadeler ile kamu kurum ve kuruluşlarında "kanunen" uygulamaya yönelik tehdidini taşıdığını belirtti.


 


GÜMRÜKÇÜOĞLU, elbette yasağın çözümünden yana olduklarını, ancak inanç hürriyeti, düşünce ve ifade özgürlüğü, kadının insan hakları konusunda pazarlık yapılamayacağını hatırlattı.


 


ÜMRÜKÇÜOĞLU,"AKP ve MHP'nin tutumunu Müslüman kesimin ağzına bir parmak bal vererek; "Bununla yetinin ve umudunuzu, bize bağlayın" der nitelikte olduğunu, hak ve özgürlükleri siyasi odakların tekeline alıcı bir yaklaşım olarak değerlendirdi.


 


Bir inancın mensuplarını hakim zihniyete yaranmak adına yargılayıcı zihniyeti tutumunun yeni olmadığını, kendi muhaliflerine karşı kendi içerisinde Diktatör bir yaklaşım geliştiren CHP den hak ve özgürlüklere olumlu ir yaklaşım zaten beklemediklerini ifade eden GÜMRÜKÇÜOĞLU, "Pozitif tutum beklemiyoruz, CHP halk düşmanlığının kendine yaramayacağını idrak edemiyor, birde başörtüsünün dinin emri olup olmadığı yorumlarda bulunma küstahlığına girişiyor. Buna son vermelidir." dedi.


 


Başörtüsünün her alanda özgür olmasının asıl hedefleri olduğunu belirten GÜMRÜKÇÜOĞLU, bu iyimser gibi gözüken tablonun altındaki gerçekliği gördüklerini, bu süreçte 301. madde üzerine bir set çekildiği, yine Kürt sorunu konusunda gayri adil tutumların devam ettiğini, her alandan hak ve adalet mücadelelerinin devam edeceğini dillendirdi.


 


Bu süreçte hak ve özgürlükten bahseden kurumların inanç özgürlüğü konusunda gerçek tutumlarını da gördüklerini dillendiren GÜMRÜKÇÜOĞLU,kadın hakları örgütlerine tepki göstermenin yanında kendisini "Dindar" ilan eden kesimi AKP ye sırtı dayamakla ve mücadeleden geri durmakla tenkit etti.


 


Ayrıca kendisini "sol" kesim olarak nitelendiren bazı gurupların da bu süreçte zihin altlarındaki Din korkusunun hortladığını ve bu sebeple başörtüsü hakkının her alanda özgürlüğü konusunda sessiz kaldıklarını ifade etti.


 



 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs