Geri

Taraklı Kaymakamı Ömer Yılmaz ile Röportaj

Taraklı Kaymakamı Ömer Yılmaz, mutlu ve huzurlu bir hayat isteyen herkesin mutlaka eğitim düzeyi yüksek ve kaliteli olmalıdır, dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN
*Sayın Kaymakamım iyigünler .


 Buyurun,hoş geldiniz .


*Ben Geyve AnadoluSağlık Meslek Lisesi öğrencisiyim . Adım Umut Anıl KAYA . Edebiyat öğretmenimizsizinle röportaj yapmamız için ödev verdi . Müsait misiniz?


Tabi , buyurunoturun şöyle.


*Benimle röportajyapmayı kabul ettiğiniz için teşekkür ederim .


Rica ederim .Evet sizi dinliyorum .


*Kendinizi tanıtırmısınız?


İsmim Ömer Yılmaz. 1979 yılında Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde doğdum. İlk ve orta öğretimimiİstanbul'da tamamladıktan sonra 2001 yılında Selçuk Üniversitesi Uluslar arasıİlişkiler bölümünden mezun oldum. Yüksek lisansımı Almanya'nın KasselÜniversitesi’nde ‘’Global Political Economy ‘’isimli master programını 2006yılında tamamladım. 2009 yılında kaymakamlık sınavını kazanarak Tekirdağ valiliğinde staja başladım. Yurt dışı stajımdan sonra sınava girip yüksek birderece yaparak istediğim ilçeyi seçme hakkı kazandım. Ben de bu hakkı bu şirinilçe olan Taraklı’yı tercih ederek kullandım.


*Bu görevi seçmenedeniniz nedir?


Küçüklükten gelenbir idarecilik isteğim vardı. Bir nevi bu hayali gerçekleştirmek olabilir.


*Peki , Görevinizi bizetavsiye eder misiniz?


Sabır gerektirenbir meslek ve çalışmayı gerektiren bir meslek . Eğer ki içinizde böyle biristek varsa çalışarak hayallerinizin peşinden gitmenizi isterim .


*Göreviniz icabı birçok hizmet yapmışsınızdır. Bunların bazılarını öğrenebilir miyim?


Aslında bir çokhizmette bulunduk. Tabi bu hizmetler halkın şikayetleri ve istekleridoğrultusunda onların hayatını en güzel hale getırebılecek şekilde olmuştur .


*Her şeyin başı eğitimdiyoruz . Eğitimle ilgili düşüncelerinizi alabilir miyim?


Eğitim hertoplumun gelişmesinde önemli bir faktördür. Her zaman her yerde eğitimlikişiler kendilerini belli eder. Eğer ki bizde eğitimli birer vatandaş olursaktoplumun sağlık ve huzurunu rahat bir şekilde karşılayabiliriz. Mutlu ve huzurlubir hayat isteyen herkesin mutlaka eğitim düzeyi yüksek ve kaliteli olmalıdır.


*Bizim aracılığımızla gençlere, öğrencileresöylemek istediğiniz bir şey var mı?


*Mutlaka kitapokusunlar. Kitap okumak insanın zihnini açar ve kelime dağarcığını genişletir.


*Bulunduğunuz görevdenayrılınca nasıl anılmak istersiniz?


Tabi ki her idareci gibi topluma faydalı bir kaymakamolarak anılmak isterim.


*Sayın kaymakamım bizezaman ayırdığınız için teşekkür eder, sizleri sevdiğiniz bir vilayette vali olarak görmek isteriz.


Asıl ben teşekkür eder, eğitim hayatınızda başarılar dilerim. İyi günler.


Hazırlayan: Umut Anıl KAYA



Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber




#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs