Geri

Sude, Sakarya Birincisi

"Çocukların Gözünden Türkiye Büyük Millet Meclisi" konulu kompozisyon yarışmasında Geyve'yi temsil eden Cemal Gürsel İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Sude Çapoğlu, Sakarya birincisi oldu. Birinci gelen öğrenciye TBMM'den plaket gönderildi. Geyve MEM Mehmet Salih Canbal, Plaketin yanı sıra Sude'ye 3 adet kitap hediye etti.
Editör Editör

Geyve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Canbal, başarısından dolayı Sude Çapoğlu'nu, sınıf öğretmeni İbrahim Yıldırım'ı, Okul Müdürü Zikrullah Öz´ü tebrik etti. Sude´ye ve Cemal Gürsel İlkokuluna, başarılarının devamını diledi. 

Sude Çapoğlu'nun yazdığı kompozisyon şöyle;

Ben de Bir Gün

"TBMM 23 Nisan 1920'de Ulu Önder Atatürk'ün başkanlığında açılmıştır. Ulu Önder biz çocukları çok ama çok sevdiği için bu günü 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' olarak kutlanılmasını istemiştir. Aynı gün hem bir milli bayramı kutluyoruz hem de özgürlüğün ilk adımlarını atmış oluyoruz. 

Ben 9 yaşında bir kızım. Adım Sude. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin nasıl bir yer olduğunu sadece fotoğraflarda gördüm. Gördüğüm fotoğraflarla hayaller kurdum. Benim hayalimde TBMM kocaman, gösterişli ve esrarengiz bir bina. Tıpkı masal kitaplarındaki saraylara yada şatolara benzetiyorum. Düşündüğüm zaman bu kocaman binada yaşadığımız Türkiye Devletinin maddi ve manevi kararları alınıyor.

Atatürk bize seçme ve seçilme hakkı tanıdığı için bizler de vatandaşlık görevimiz olan oy kullanma hakkımızı kullanıp adayları seçiyoruz. Seçtiğimiz adaylar bizleri TBMM'de temsil ediyor. Bizlerin sesi oluyorlar. İşte bu sisteme Cumhuriyet deniyor.

TBMM'de farklı görüşten milletvekilleri vardır. Kanun ve yasa çıkarmak için tartışırlar. Meclisimiz Ankara'dadır. Çünkü Ankara Türkiye'mizin başkentidir. Birinci Dünya savaşı sonrası kaybedilen toprakların arasında kalmış, küçük ama inatçı bu şehir, kuracağımız Türkiye Devleti'nin göz bebeği olmuştur. etrafı düşmanlarla sarılmış olan bir halk burada birlik olmuş ve özgürlük yolundaki yürüyüşe burada başlamıştır.

Bütün milletvekilleri Ankara'da Türk Milleti için çalışırlar. Omuzlarında çok büyük bir yük vardır. Meclis açıldığında uğruna feda edilen canları bir an olsun akılarından çıkarmazlar. Açlık, yoksulluk ve esaretin kilidi meclis kapısının açılan kilidi ile kırılmıştır. 

Bir gün TBMM'yi görüp devletin ve milletim için güzel kararlar almak istiyorum. Bu yüzden çok çalışıp, dürüst olup, kendimi sevdirip ve seçtirip o hayalimdeki dev sarayda yer almak istiyorum. Böylelikle hem hayalimi gerçekleştirmiş olup hem de vatanıma ve milletime hayırlı işler yapabileceğim.

Atatürk'ümüzün de dediği gibi;

"Ey Kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeğe değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeğe layıksın." sözü yolumu aydınlatan rehber olacaktır. Ben de geleceğin kadını olarak bu sözü kendime ilke sayacağım ve başarılı bir Türk evladı olup TBMM'ye çıkacağım. O sarayda bende yerimi alacağım."

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs