Geri

Başbakan Sakarya'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün bakan ve milletvekili ordusu ile Sakarya’ya çıkarma yaptı.

Ali ARICI Ali ARICI
İlk olarak SAÜ’de kendisine Fahri Doktora Ünvanı verilen Erdoğan daha sonra onbinlerce kişiye Kent Meydanında hitap etti daha sonra ise YHT’nin test sürüşünü yaptı.

ÇIKARMA YAPTI


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan dün SAÜ’de Fahri Doktora takdim töreni ve Toplu Açılış programı için Sakarya’ya geldi. Erdoğan beraberinde Bakan ve Milletvekili ordusu ile birlikte Sakarya’ya çıkarma yaparken, YHT’nin test sürüşüne de katıldı. Erdoğan SAÜ ve Kent Meydanında yaptığı konuşmalarda son dönemde İstanbul’da yaşanan operasyon ile ilgili önemli mesajlar verirken; çok kritik açıklamalarda bulundu.

MORAL BULDU

Erdoğan Kent Meydanında yaptığı konuşmaya ilk olarak Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam’ın Bakanlığının hayırlı olmasını dileyerek başladı. Meydanda toplanan kalabalıktan dolayı büyük moral bulan Başbakan Erdoğan yaklaşık 1 saat süren konuşmasında özellikle HSYK’nın dün verdiği karar ve ‘Millet iradesine yapılmak istenen operasyon’ olarak nitelendirdiği gelişmeler hakkında konuştu.

8,2 MİLYAR TL YATIRIM

Erdoğan Kent Meydanında 76 tesisinde toplu açılışını yaptı. Erdoğan, “Geçtiğimiz 11 yılda ulaştırmada Sakarya'ya yaklaşık 3 katrilyonluk yatırım yaptık. Tarımda 600 trilyon liralık, eğitimde 500 trilyon liralık, sosyal yardımlarda 391 trilyon liralık, sağlıkta 302 trilyon liralık, gençlik ve sporda 300 trilyon liralık yatırım yaptık vesaire. Toplamda 8,2 katrilyon liralık yatırım yaptık Sakarya'ya" dedi.

Üniversitede konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya programının ilk ayağında SAÜ’deydi. Erdoğan Sakarya Üniversitesi Kültür Merkezi'nde, teknokent binası ile yapımı tamamlanan tesislerin açılışı ve fahri doktora tevdi törenine katıldı.

SAÜ’YE TEŞEKKÜR


Sakarya Üniversitesine, şahsına tebliğ ettikleri fahri doktora ünvanı için teşekkür eden Erdoğan, teknopark ve diğer eserlerin üniversiteye, Sakarya'ya hayırlı olmasını diledi.

Üniversitenin bütün mensuplarına, hocalarına, öğrencilere, eğitim öğretim dönemlerinde başarılar dileyen Erdoğan, ''geleceğiniz, geleceğimiz aydınlık olsun'' diyerek sözlerini tamamladı.

‘Sakarya iradeye sahip çıktı’


Başbakan Erdoğan SAÜ’de ki programın ardından Sakarya Kent Meydanında konuştu. Erdoğan, “Sakarya demokrasiye, milli iradeye ve yeni Türkiye idealine sahip çıktığını çok daha farklı bir şekilde gösterdi” dedi.

80 VİLAYETTE AYNI

 Allah hepinizden razı olsun. Rabbim, kardeşliğimizi, birliğimizi, yol arkadaşlığımızı daim etsin. Rabbim muhabbetimizi daim etsin, daha da artırsın" diyen Erdoğan, Sakarya'nın yalnız olmadığını, sergilenen coşkunun, heyecanın, kardeşlik ve dayanışma hissiyatının 80 vilayette paylaşıldığını ifade etti.

ÜMİTSİZ OLMA SAKARYA

Erdoğan, Sakaryalılara asla ümitsiz olmamaları ve morallerini bozmamaları tavsiyesinde bulunarak, "Sakarya'da şu meydanda siz ne hissediyorsanız, diğer 80 vilayetimiz onu hissediyor. Dünyadaki tüm kardeşlerimiz onu hissediyor. Biz Allah'ın izni ile çok güçlüyüz. ülkemize saldıran bu alçaklara karşı unutmayın, bizim iman dolu göğsümüz gibi serhaddimiz var. Unutmayın kardeşlerim, unutma Sakarya, siz var oldukça, sizin dudaklarınızda dua var oldukça hiçbir komplo bu ülkeye darbe vuramaz" dedi.

ÇALIŞIN TALİMATI

Erdoğan, tüm teşkilattan 30 Mart'ta kadar yoğun çalışmalarını isteyerek, "Biz beddualarla dolaşmayacağız, dualarla dolaşacağız. Yumuşak dil ile kavli leyin ile dolaşacağız. Sabredeceğiz. Sabırlı olacağız. Kavgaların içine girmeyeceğiz. İstedikleri kadar iftira atsınlar. Biz bu iftiralara karşı sabredeceğiz. Ben bugün Sakarya'yı ayağa kalkmış olarak görüyorum. Sizi öyle görüyorum" diye konuştu.

YHT’yi test etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) test sürüşüne katıldı. Başbakan, “YHT birkaç ay içinde işlemeye başlayacak. Sakarya’ma yakışan da budur” dedi.

BİLGİ ALDI

Başbakan Erdoğan, Sakarya'daki toplu açılış töreninin ardından, Adapazarı Tren İstasyonu'nda, test amaçlı kullanılan "Piri Reis" adlı YHT'ye bindi.Makinist koltuğuna oturan Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, eski Bakan Binali Yıldırım ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'dan bilgi aldı.

KÖSEKÖY’DE SON BULDU


Bir süre garda bekleyen tren, hareket memurunun işareti üzerine Başbakan Erdoğan'ın sireni çalmasıyla istasyondan ayrıldı.Başbakan Erdoğan, yaklaşık yarım saat süren yolculuğun ardından Köseköy İstasyonu'nda test sürüşünü sonlandırdı. Erdoğan, burada kendini bekleyen vatandaşları da el sallayarak selamladı.

Sakarya’ya çıkartma yaptı

Başbakan Erdoğan Sakarya’da ki programında adeta gövde gösterisi yaptı. Erdoğan Sakarya’ya 5 bakan, müsteşarlar ve çevre illeri valileri, belediye başkanları ve milletvekilleri ile geldi.

5 BAKAN BİRDEN

Sakarya Kent Meydanında yapılan açılışa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Kars Milletvekilleri ile Sakarya ve Kocaeli’nin Büyükşehir Belediye Başkanları ile Valileri katıldı. Törene Sakarya’da ki Belediye Başkanları da tam kadro katıldı.
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs