Geri

‘Bir Kitap, Bin Gelecek Projesi’ Burhaniye Köyü’nde

Geyve İlçesi Burhaniye Köyü İlkokuluna, "Bir Kitap Bin Gelecek Yardım Projesi" yardım eli uzandı.
Editör Editör

Köy İlkokulu Öğretmeni Mahmut Uzun ve Muhtar Recep Kara’nın, Okulun ihtiyaçlarının giderilmesi için internet üzerinden arayışları sonucunda kendilerine "Bir Kitap Bin Gelecek Yardım Projesi" kurucusu, İlknur Havin Öztürk ulaştı. 

Geyve’ye bağlı Burhaniye Köyü’ne gelen İ. Havin Öztürk’e SAÜ Genç Gönüllüler Topluluğu’da gelerek boya, badana temizlik işlerinde yardımcı oldu. 

SAÜ’den gelen ‘Genç Gönüllüler Topluluğu’ Proje kurucusu Havin Öztürk’ün sponsorlardan sağladığı malzemelerle, okulun dökülen badasını yaparak renkli bir görüntü sağladı. Okul duvarına Atatürk resmi yapıldı ve özlü söz yazıldı. Beraberinde getirdikleri kitaplar ile zengin bir kütüphane oluşturuldu.

Burhaniye Köyündeki bu çalışmalara ve Okul Kütüphanesi açılış törenine; Belediye Başkanı Murat Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Muhittin Irmak, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Aynur Gökdemir, Belediye Meclis Üyesi Fatma Ayhan Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Beşir Nalbant, Şube Müdürleri Davut Karamehmetoğlu ile Mehmet Doğan ve köylüler iştirak etti.

Okulun Kütüphane açılış kurdelesini, törene katılanlar birlikte kesti.

Okulun öğrencilerinden oluşan “Flüt Grubu” konuklara mini bir konser verdi.

"Bir Kitap Bin Gelecek Yardım Projesi" kurucusu İlknur Havin Öztürk: “Yorgunluklarıma çok şey borçluyum diyerek çıktığım bu yolda; Sahiplenmek istediğim birçok yürek varken ve kendime dahi yetemiyorken üstelik hepimizin yeteceğine inandığım bu projede bir çocuğun yüzünü güldürmeye dair ne varsa birikmişliklerinizde;

"Bir Kitap Bin Gelecek Yârdim Projesi" kapsamında köy okullarını yeniliyor, kütüphane kuruyor ve örgencilerin tüm ihtiyaçlarını hiçbir kurum ve kuruluşa bağlı kalmaksızın tamamen gönüllülerden oluşmuş bir ekiple karşılıyoruz.

Bir elin nesi var bilemiyoruz fakat iki elin sesi olduğunu tüm insanlığa göstermek adına; sizin de çocukların geleceğine ufak bir dokunuşunuz olsun. İlla da bir şey sahiplenecekseniz, bir çocuğun gülüşünü sahiplenin. Projemize destek veren tüm gönüllülerin iyi yüreklerinden öpüyoruz. Bizzat benimle beraber gelerek yanımdan ayrılmayıp yardımcı olan Nilay Çeteci ve Serap Karaca’ya,

SAÜ Genç Girişimciler Topluluğu Merih Güngörsün, Ercan Hakan Çırçır vb. desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Projemiz kapsamında yardım gerçekleştirdiğimiz okullar; Afyon/Bayat Akpınar İlkokulu, Adana/Yüregir Mehmet Ali Yılmaz Ortaokulu, Sakarya/Geyve Burhaniye İlkokulu oldu.”dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN 


GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs