Geri

Geyve Ayvası'na Patent Geliyor

Geyveli işadamlarımızdan Erol Akyel, Avrupa'ya ihraç edilen, Geyve'nin meşhur meyvesi Geyve Ayvası'nın patentini almak için harekete geçti.

Editör Editör

Hedef: Geyve Ayvası patentini almak 

Geyve Ayvası'nın patentini alarak, istismarcı tüccarlara karşı koruma altına alacağını ifade eden Erol Akyel şöyle konuştu:

“Antalya ve diğer yörelerden TIR ile Ayva alan tüccarlar, kasaların üzerinde Geyve’ye ait hiçbir işaret olmadığı için Antalya ve yöresi ürünüdür deyip istedikleri markayı vuruyorlardı. Dolayısıyla başka yöreler Geyve’de en kaliteli ve lezzetli ayvaların yetiştiğini bilmiyorlardı. Kendileriyle görüştüğümüz tüccarlar “Geyve’de ayva yetişmez” şeklinde konuşuyordu. Bizde kendilerini Geyve’ye davet ederek ne kadar ayva istediklerini sorduk. Gelip ayva bahçelerini görünce hayretler içinde kaldılar.”

Geyve Ayvası, Geyve'nin markası
Geyve Ayvası'nın patentini alarak, istismar eden tüccarlara karşı koruma altına alacağız. Geyve Ayvası, Geyve halkının ortak değeridir. Geyve Ayvası patentinin kullanılması ve bölgede üretim yapan çiftçimizin haklarını korumak ve değerlendirmek için bir komisyon oluşturacağız. Bu oluşturulacak bağımsız komisyon, yörede yetişen ayvanın üretimi, kontrolü, takibi ve patentli olduğunu belirten sertifikasını vermekle yükümlü olacak. Altın sarısı Geyve Ayvası, bu patent çalışmasıyla Geyve'nin altın değerini alacaktır.

Avrupa’ya Ayva İhraç ediyoruz
İş adamı Akyel: “Biz Almanya’ya gönderiyoruz. Oradan, Fransa, Belçika, Hollanda gibi diğer Avrupa ülkelerine satılıyor. Avrupa’ya yolladığımızda Geyve Ayvası diye patentli olarak yolluyoruz.

Gönderilen Ayva’nın Geyve Ayvası olduğunu piyasa biliyor. Çünkü paketlerin üzerine vurduğumuz damgalarda bunu gösteriyor. Parti numarasının ilk 2 rakkamı Sakarya-Geyve son rakamı ise kaçıncı parti mal gönderildiğini ifade ediyor. Türkiye’nin diğer şehirlerinden İzmir, Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerinde de Geyve Ayvası olarak satılıyor. 

Hedef 10 TIR
Avrupa’ya göndereceğimiz ayvada hedefimiz 10 TIR. Bir TIR’a 26 palet ayva yükleniyor. Her paletteki ayvanın ağırlığı 700-750 Kg arası geliyor. Şimdiye kadar 3 TIR gönderdik.”dedi.

Ayvalar irilik numarasına göre kasalara doldurulduktan sonra paketlenip palet üzerine konuluyor.


 Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs