Geri

Ahiret Binekleri Daha Güzel Olsun



Geyve müftüsü Ali Erhun, en güzel hayvanı Kurban etmeliyiz, dedi.

Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Geyve müftüsü Ali Erhun yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla, vatandaşları kurban ile ilgili bilgilendirici açıklamalar yaptı.

KURBAN ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Kurban olarak satın alacağımız koyun, keçi, sığır ve deve en güzel, en güçlü kuvvetli olmalıdır. Çünkü kurbanlar, sıratta bizim bineklerimiz olacaktır. Bundan dolayı ahiret için hazırlayacağımız binekler, bu dünyadaki bineklerden daha güzel olmalıdır. Kurban, Allah rızası için kesilmelidir. Bunların etleri ve derileri Allah’a ulaşmaz. Allah katına ulaşacak olan bizim takvamız ve ihlâsımızdır.

Koyun, keçi bir yaşını, sığır ve manda 2 yaşını, deve 5 yaşını doldurmalıdır ki kurban olabilsin. Yaşını doldurmamış, bir veya iki gözü kör, boynuzu kırık, dişlerinin çoğu dökük, yürüyemeyecek kadar zayıf; meme uçları, kulağı ve kuyruğunun yarısı kopuk hayvanlar kurban olmaz.

 

KURBANDA ORTAKLIK

Büyük baş hayvana hisse olacak ortakların hepsi; Allah rızası için kurban kesmeye niyet etmelidir. Eğer üyelerden biri, ben kurban için değil, et yemek için kesiyorum derse, bu hayvan asla kurban olmaz. Halis niyetli olanların da kurbanı kabul olmaz.

 

KURBANDA TEMİZLİĞE DİKKAT

Bizim dinimizin temeli temizliktir. Günlük yaşantımızda, namaz, oruç gibi ibadetlerimizde temizliğe dikkat ettiğimiz gibi; kurban keserken de temizliğe dikkat etmeliyiz. Kurbanı ehil kişiye, hayvana acı çektirmeden besmele ve tekbirlerle belediyelerin gösterdiği yerlerde ya da kendi bahçemiz de kesmeliyiz. Kurbanın her bir parçası değerlidir. Bunun için, etrafa yayılan kanları yıkamalıyız. Kurbanın yenmeyen kısımlarını toprağa gömmeliyiz. İnsanları rahatsız edecek şekilde çevreye atmamalıyız. Eğer temizliğe dikkat etmezseniz, kul hakkına girersiniz.

DERİLER KURAN KURSUNA

Kesilen kurbanların derilerini, Geyve Müftülüğünün yaptırmakta olduğu Kuran Kursları için toplanacağını belirten Müftü Ali Erhun: “Diğer konularda olduğu gibi, kurban konusunda da vatandaşlarımızın sorularını cevaplandırmaya hazırız. Şimdiden halkımızın Kurban Bayramını kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.”dedi.

 

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs