Geri

Süleyman Dişli ve Diğer 7 Kişi İçin Tutuklama Kararı

Adapazarı Belediye Başkanı AK Parti'li Süleyman Dişli ve Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm'ün de aralarında bulunduğu 10 kişi, 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlamasıyla gözaltına alındı.

Ali ARICI Ali ARICI
Adapazarı Belediyesi tarafından ihale yoluyla yaptırılan "Sangarius" isimli alışveriş merkeziyle ilgili ihaleye fesat karıştırıldığı iddialarına yönelik Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltılar gerçekleştirildi.

Soruşturmayı yürüten Kamil Erkut Güre'nin talimatıyla Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, belediye encümen üyeleri ve bir avukatın da aralarında bulunduğu 10 kişi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınarak adliyeye getirildi.

Şüpheliler, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. Savcı, belediye başkanında da aralarında bulunduğu 8 kişiyi tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti, 2 kişiyi serbest bıraktı. Şüphelilerin nöbetçi mahkemedeki işlemleri sürüyor.

Öte yandan savcılık soruşturmayla ilgili gizlilik kararı aldı

Adapazarı Belediyesi'nce eski hayvan pazarı mevkisinde yapılan ve kaba inşaatı büyük ölçüde bitirilen alışveriş merkezi tamamlanamayınca belediye ihaleyi feshetmişti. Belediye 12 Haziran'da alışveriş merkezini, yeniden ihale etmişti.

İhaleye tek firmanın katıldığı açıklanırken tüm giderlerin hisse karşılığı firma tarafından yapılacağı, yüzde 26 hissenin belediyede kalmak üzere yüzde 74’ünün de yapımcı firmanın olduğu vurgulanmıştı. Yapılan anlaşma gereği ihaleyi alan firmanın belediyeye 2,5 milyon lira nakit olmak kaydıyla her yıl 1 milyon lira işletme bedeli ödeyeceği kaydedilmişti. İhale süreci tamamlandıktan sonra firmanın inşaatı 14 ayda tamamlayacağı belirtilmişti.


İhaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi, sevkedildiği mahkemece sabaha karşı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcısı Kamil Erkut Güre’nin talimatıyla Sakarya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Şube ekipleri tarafından gözaltına alınanan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, Meclis üyeleri Erol Aydın, Ömer Arslan, Mahmut Arslan ve Hasan Karagüzel ile encümen üyeleri ve ihale komisyonunda bulunan belediye görevlilerinin de bulunduğu 10 kişi dün akşam saatlerinde gözaltına alındı.

TCK'nın 235'nci maddesinden ihaleye fesat karıştırmak suçundan ifadeleri alınan şüphelilerden meclis üyeleri Ömer Arslan ve Erol Aydın savcılıktaki sorguları sonrasında serbest bırakıldılar. Aralarında Belediye Başkanı Süleyman Dişli, başkan yardımcısı Rıdvan Özüm, meclis üyeleri, encümen üyelerinin de bulunduğu 8 kiş gece yarısına doğru tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkemede yaklaşık 5.5 saat ifade veren aralarında Süleyman Dişli'nin de bulunduğu 8 kişi sabaha karşı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.


Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve yardımcısı Rıdvan Özüm'ünde aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmış, 5.5 saatlik ifadenin ardından serbest bırakılmışlardı.

Başkan Dişli ve diğer kişiler "İhaleye fesat karıştırmak" suçundan gözaltına alınırken Adapazarı Belediyesi'nden konuyla ilgi bir açıklama yapıldı.

Adapazarı Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma ile ilgili olarak basın ve yayın organlarında çıkan haberlerde; yanlış, eksik ve karalamaya yönelik yayınlar yapıldığından açıklama yapılma zarureti hasıl olmuştur.

Konuyla ilgili olarak sayın mahkeme dosyayı dikkatli bir şekilde tetkik etmiş olup, neticesinde mevcut duruma göre tutuklama tedbirine gerek duymamış, serbest bırakılmamıza karar vermiştir. Konunun bir yanlış anlaşılmaktan kaynaklandığı kanaatindeyiz. Soruşturma halen devam etmekte olup ayrıca gizlilik kararı bulunduğundan şimdilik bu açıklama ile iktifa ediyoruz" denildi.


Sakarya'da ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında savcı, serbest bırakılan 8 şüpheli için üst mahkemeye itirazda bulundu.

Adapazarı Belediyesi tarafından yaptırılan Sangarius" isimli alışveriş merkezinin ihalesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında savcının tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk ettiği 8 kişi serbest bırakılmıştı. Mahkeme şüphelilere yurtdışı yasağı getirmişti. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, şüphelilerin serbest bırakılmalarına ilişkin bir üst mahkemeye itirazda bulundu.

Adapazarı Belediyesi'nce eski hayvan pazarı mevkisinde yapılan ve kaba inşaatı büyük ölçüde bitirilen alışveriş merkezi tamamlanamayınca belediye ihaleyi feshetmişti. Belediye, 12 Haziran'da alışveriş merkezini yeniden ihale etmişti.

Belediyenin soruşturmayla ilgili yaptığı açıklamada, konunun bir yanlış anlaşılmaktan kaynaklandığı kanaatinde olunduğu ifade edilmişti.

Sakarya'da ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında tutuklama kararı çıkartıldı.

Adapazarı Belediyesi tarafından yaptırılan Sangarius isimli alışveriş merkezinin ihalesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında savcının önceki gün tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk ettiği Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, belediye başkan yardımcısı, belediye encümen üyeleri ve bir avukatın da aralarında bulunduğu 8 kişi, nöbetçi sulh ceza mahkemesince serbest bırakılmıştı. Mahkeme şüphelilere yurtdışı yasağı getirmişti.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, şüphelilerin serbest bırakılmalarına ilişkin Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. İtirazı inceleyen mahkeme, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, belediye başkan yardımcısı, belediye encümen üyeleri ve bir avukatın da aralarında bulunduğu 8 kişi için tutuklama kararı verdi.

Adapazarı Belediyesi'nce eski hayvan pazarı mevkisinde yapılan ve kaba inşaatı büyük ölçüde bitirilen alışveriş merkezi tamamlanamayınca belediye ihaleyi feshetmişti. Belediye, 12 Haziran'da alışveriş merkezini yeniden ihale etmişti.

Belediyenin soruşturmayla ilgili yaptığı açıklamada, konunun bir yanlış anlaşılmaktan kaynaklandığı kanaatinde olunduğu ifade edilmişti.

Süleyman Düşli

Rıdvan Özüm
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs