Geri
Abdullah Kahya Abdullah Kahya Merkezi

Beklentiler,Umutlar ve 2022

“Yapıp edilenler, söylenen sözler, ortaya konan iş ve eylemler, hep bir sınanmanın sonucudur” demiştik geçen haftaki yazımızda ve bu hafta için daha derinlikli olarak bu konuyu ele almaya çalışalım demiştik.

Sınanma; hayata ilişkin iddialarımızdan hayat bulur. Elimizde bulunan imkânlar, bizim hayatın içinde bulunduğumuz konumu da belirleyen ana etkenlerdir.

Sahip olduğumuz bir iddianın doğrultusunda, çerçevesini bizim belirlediğimiz belli bir mücadelenin sonucunda, elde ettiğimiz somut edinimlerdir, elimizde bulunan imkânlar.

Bu imkânlar kimi zaman genişler artar ve/veya yükselir. Genişlediğinde arttığında ve/veya yükseldiğinde, bu imkânları kalıcı hale getirmenin yollarını ararız ve bu imkânları çevremizde irtibatımız olan ya da olmayan diğer insanlarla paylaşmaya çalışırız.

Bu paylaşım ise bir öncelik sıralamasına göre yapılır. İnsanların/toplumun neye ihtiyacı olduğu, neyin önceliğinin olduğu ise bireysel karar almaktan daha çok ortak bir akıl ve katılımcı bir istişari zemin ile daha rahat bulunabilecek bir olgudur.

Dolayısıyla “sınanma” belli spesifik bir olayla değil, elimizdeki imkanları kullanma irademizin devam ettiği sürece, sürdürülebilecek bir kavramdır. Dini literatürde “imtihan bilinci” diyebileceğimiz bu kavram, aynı zamanda sorumluluklarımızın alanını da belirler.

Kocaman bir yılı geride bıraktık. Miladi 2021 yılı sona ererken 2022 yılına da merhaba dedik.

Yaşadığımız ülke, yaşadığımız il, ilçe mahalle sokak ve yaşadığımız evlerde, tüm toplum birbirinden farklı beklentiler ve umutlarla yeni yıla girdi.

Beklenti ve umutlara nasıl ulaşılabileceği konusunda, nelerin yapılabileceği zamanla ortaya çıkacak. Cenabı Allah insanlarımızın meşru tüm beklenti ve umutlarının yerine gelmesi konusunda yardımcıları olsun.

2021 yılının son haftasında bir değerlendirme ve koordinasyon toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce sorumluluğu birlikte üstlendiği kadrosu ile yıl içerisinde yapılan hizmetleri ve önümüzdeki dönemde yapılması planlanan hizmetleri değerlendirdi.

Belirledikleri ilke ve prensipler doğrultusunda tüm il sınırları içerisinde tam bir “sınanma” bilinci içerisinde hizmetlerine devam eden Belediye Başkanı Yüce ve kadrosunun önünde, elbette yapılacak birçok hizmet var.

Önemli olan Başkan Yüce’nin ve kadrosunun bu sorumluluk içerisinde olması ve bu toplantıda söylemiş olduğu şu sözler:

“Yeni bir yıla yeni hedefler, yeni projelerle giriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak hemşehrilerimizin hayatına dokunan, ihtiyaçlarına karşılık üreten bir anlayışla hareket ettik. Şimdi tevazuyu elden bırakmadan, tüm imkan ve enerjimizle şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Sorumluluk her birinizin omuzlarında. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” 

Bu sözlerin üzerine bizim fazla bir şey söylememize gerek yok tabi ki.. Yeni yıl ülkemiz için Sakarya’mız için ve tüm dünya için hayırlı sonuçlar doğursun ve beklenti ve umutların güzellikle yerine geldiği bir yıl olsun.

Selametle kalın.

Adapostası

6 Ocak 2022

#buyuksehir #beklenti #umut #2022

YAZARIN SON YAZILARI

Ömrü Ramazan, Ahireti Bayram Olanlar

Ömrü Ramazan, Ahireti Bayram Olanlar

Allah'tan geldiğine ve yine Allah’a döneceğine iman eden kişidir Müslüman. Bir çilesi ve bir davası olan kişidir Müslüman.
Sivil Toplum Kuruluşları ve İpekyolu Derneği

Sivil Toplum Kuruluşları ve İpekyolu Derneği

Günümüzde sivil toplum kuruluşları toplumları yönlendiren, çalıştıran temel kurumlardır.
Deprem bölgesi ve ak partili belediyeler

Deprem bölgesi ve ak partili belediyeler

Ülkemiz ve milletimiz, malumunuz olduğu üzere çok büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı. Çok büyük bir yıkım ve acı yaşadık.
Umutları yeşerten Başkan: Ekrem Yüce

Umutları yeşerten Başkan: Ekrem Yüce

İnsanı ayakta tutan yarınlara taşıyan duygunun adıdır umut.
Tükettiğini üreten şehir: Sakarya

Tükettiğini üreten şehir: Sakarya

.
Yaşlı destek merkezi

Yaşlı destek merkezi

2023 yılı oldukça hızlı başladı.

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs