Geri
Kurbağalı Masalcı Kurbağalı Masalcı Saklıdaki Aşikar

Eyvallah iki gözüm

Sonra yine baktım bir kuş uçuyor rengini göğsüme sindiren gökten. Dedim “Eyvallah iki gözüm. Gökten de senden de razıyım her koşulda ben. Razı olsun Hüda da her koşulda bizden. Gerisi gelecektir zaten.”

Bundan aylar evvel halimi beyana kalktığım zamanlardan kalma şu sözleri dilime dolamışken yakalanıvermiştim ona:

Biz küçük insanlar alırız koynumuza hayatı

büyük cümleler devşiririz ondan

bir kat bir kat daha

yaşamak kaynar su gibi dökülüverir

başımızdan

midemizdeki ağrı şiddetlenir

ve kimi zamanda

nefsimiz bizi belirsizlik silahıyla

alnımızın tam orta yerinden vurmak suretiyle

devirir

oysa çare çok nettir

ve dahi sadedir

çare teslimiyettedir

 Dedi ki “Nedir bu sözler?” Dedim ki ona “Artık itmiyorum hayatı. Ben önüne geçtim akıp gidiyorum onunla usulca. Başlangıcından kalma birkaç mısradır sordukların da.” Dedi ki ”Ne hoş akıp gitmek O’ndan olanla.” Dedim “Eyvallah iki gözüm. Darısı tüm isteyenlerin başına.” Bir de bakıverdim akıp gitti “iki gözüm” dediğim kendinden taşanlarla. Buluşur muydu acaba akıp gittiğimiz yollar zamanla? Dedim “Nasip. Ötesini dert etmekse hep angarya.” Sonra aldım elime sazı söylemekten başka yol bilmeyenlerin yaptığı gibi doladım yine dilime eskiden kalma şu mısraları:

Bir insanı tanımak istiyorsan eğer

bakma gözünün karasına

bakışlarını çevirmişken sana

ne hissettirdiğini gör

kandırmasın seni

gül rengi zamanlarda söyledikleri

dikenlere basarken dahi seçtiği kelimeleri gör

yıldızlı ve serin bir akşam vakti

sana ayırdığı vakte bakma

yağmurda şemsiyesiz koşabiliyor mu

sana varmak için

onu gör

tahammül etmek zorunda olmadığı halde

tahammül ettiklerini

içinde kanlı sular toplanmışken

susabildiklerini gör

bu suskunlarının ardından kime koştuğunu

hangi şiire vurulduğunu

mekanlardan hangisine özlem duyduğunu

ve dahi en çok da eline kalemi alıp

bu suskunluğu hangi kelimelerle

boğduğunu

gör

bunlar mühim meseleler

yok sayma

gör.

Sonra yine baktım bir kuş uçuyor rengini göğsüme sindiren gökten. Dedim “Eyvallah iki gözüm. Gökten de senden de razıyım her koşulda ben. Razı olsun Hüda da her koşulda bizden. Gerisi gelecektir zaten.”

#ikigozum #eyvallah #dedim

YAZARIN SON YAZILARI

Müjde ağacı

Müjde ağacı

Müjdeler olsun ki bıraktığın her dünya süsünün yerine yenisini takacağız sinene artık. Geldi zamanı gönül şenliklerinin. Artık uyan uykularından. Artık silkelen tüm uyuşukluklarından. Tak yüzüne yine o şen seni arşa çıkaran tebessümlerini. Senin için müjdeler devşireceğiz tüm yıkıntılarından. Rengarenk gök kuşakları yayacağız tüm çağrılarından.
Savuşturulmuş Tasalar

Savuşturulmuş Tasalar

Rab ki ne demektir? Terbiye eden demektir. Terbiye et bizi Allah’ım bir Müslüman ki nasıl hissetmesi gerekiyorsa öyle hissedelim. Öyle sevelim, öyle nefret edelim, öyle konuşalım, öyle susalım, öyle koşalım, öyle duralım, öyle bilelim, öyle bilmeyelim…
Şıklardan Gittim Örtmenim

Şıklardan Gittim Örtmenim

Hakkında herhangi bi fikrinin olmadığı bi soruyu şıklardan giderek çözmeye karar vermiş ve 4 şıkkı elemiş olmasına rağmen 5. şıkkın doğru cevap olduğuna emin olamayan bi talebe huzursuzluğunu çözmek için de sağlam bi test çözme tekniği var mıydı sahi örtmenim?
Kutlu bi sebep

Kutlu bi sebep

Sen ara biz senin yollarına çıkan dikenlerden güller devşireceğiz, kurumuş göllerini okyanuslara çevireceğiz, alıp yıkıntılarından sinelere şifa diller derleyeceğiz ve sineni öylesine genişleteceğiz ki her an şükür üzere olanlardan olman gerekecek. Öylesi muhteşem bi hal yani.
Müşahedeedengiller

Müşahedeedengiller

Merak ediyorum kardeşim. Kafamın içindeki dünya ile dışındaki dünyanın birbirinden bu kadar farklı olmasının nasıllığını merak ediyorum. Ve her insanın kafasının içinde ayrı bi dünya olduğunu düşününce Rabbimizin bunca kombinasyonun her birini nasıl yarattığını ve kontrol ettiğini müşahede etmeye çalışıyorum. Ama olmuyor kardeşim. Olmaz. Rabbimin bana bildirdiklerinden ötesi bana karanlık. Bize düşen bu tarifi imkansız muhteşem hal karşısında razı olmak ve istikamet üzere kalmak.
Ötelerdeki Ses

Ötelerdeki Ses

Yalnız gitmeden son bi not: Ötelerdeki sesin lütfunun sonsuz olduğu bilgisini zihninizin sıkça uğradığınız bi noktasına not ediniz. Ne alaka dersiniz şimdi siz kesin. Bu kız çocuğu bu kafadan kırık halle bunca senedir psikolojik sağlamlığını nasıl koruyor zannediyordunuz. Tabi ki de arkası sağlam da ondan.

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs