Geri
Emir DOLUNAY Emir DOLUNAY Sınır Taşı

Ayaklar yerden kesilir mi ?

Türkiye'nin yüz akı olmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz sene birincisi yapılan TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bu sene daha da genişleyerek ve kapsama alanını artırarak İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapılıyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı liderliğinde kamu ve özel kuruluşların desteğiyle gerçekleştirilen festival, geçen sene olduğu gibi bu sene de öncelikli olarak gençlerimiz, bilim ve teknoloji meraklıları ile toplumun her kesiminden, her meslekten, her yaş grubu ve sosyal çevreden ziyaretçilerin akınına uğruyor. 2018 yılında İstanbul’un yeni havalimanında yapılan etkinlik, zor çevresel şartlara rağmen başarı ile gerçekleştirilmiş ve büyük ilgi uyandırmıştı. Bu seneki festivalde geçtiğimiz seneden elde edilen tecrübelerin, havalimanının mevcut imkanlarının da desteği ile çok daha organize bir şekilde devam ettiğini gözlemliyoruz. Geçtiğimiz seneden diğer bir fark ise özellikle kamu kuruluşlarının ve özel kuruluşlarımızın hava araçlarının yanı sıra, kara ve deniz araçları özelindeki kapasitelerinin de bu sene festival alanında ziyaretçilerin incelemesine imkan verilmesi. Afet koordinasyon araçları, lastik tekerlekli zırhlı araçlar, çeşitli deniz araçları ve tanklar bunların arasında en fazla merak uyandıranları.

Festivalin üçüncü günü sonu itibarıyla 416 bin ziyaretçinin ziyaret ettiği göz önüne alındığında festival sonunda ziyaretçi sayının 800 bine ulaşacağı tahmin ediliyor. Düzenleyici kuruluşun vermiş olduğu bilgilere göre, ülkemizin tüm illerinden ve 122 farklı ülkeden festivale katılım sağlandı. Festivaldeki yarışmalara 17.373 takım başvurdu. Bu takımların 2.000'den fazlası 5 bin civarında yarışmacı ile finale kaldılar. Festivalin kalite ve hacmineişaret eden bu rakamlar, TEKNOFEST’in dünyadaki en önemli organizasyonlardan olduğunun en önemli göstergeleri.

Festivalin tabii ki en önemli özelliği proje yarışmaları, ki bu projeler ülkemizde AR-GE (Araştırma-geliştirme) ve ÜR-GE(Ürün-geliştirme) potansiyeli için bize önemli fikirler veriyor. Burada ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve üzeri seviyede 19 farklı kategoride proje yarışması bulunuyor.

#teknofest #etkinlik

YAZARIN SON YAZILARI

ZALİMLERİN UYKUSUNU KAÇIRAN RÜYALAR

ZALİMLERİN UYKUSUNU KAÇIRAN RÜYALAR

Kader kaleminin gıcırtısını duyarmıyız?
ÖĞRETMENDİR.

ÖĞRETMENDİR.

BÜTÜN MESELE BU
İNSANLARI SEVEMEYECEĞİMİ ANLAYINCA UZAKLARA GİTMEDİM

İNSANLARI SEVEMEYECEĞİMİ ANLAYINCA UZAKLARA GİTMEDİM


Cami ışıklarına bakan çocuk...

Cami ışıklarına bakan çocuk...

Ahmet ALTAN'dan okunası bir yazı...
küçük seçimler

küçük seçimler

.
İMAM HATİP ORTAOKULLARI NEREYE GİDİYOR?

İMAM HATİP ORTAOKULLARI NEREYE GİDİYOR?

.

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs