Geri
Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başbakan Davutoğlu’nun 2016 Yılı Eylem Planını açıklamasının ardından sosyal medya üzerinden değerlendirmelerde bulunan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan’ı Zeki Toçoğlu, “Uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız, şehrimiz için çok önemli projelerimiz var. İnşallah bunları 2016 yılında kamuoyuna sunacağız. Yeni yıl yeni yatırımların da yılı olacak” şeklinde açıklama yaptı.

 

Toççoğlu’nun bu açıklaması bizlere 2011 yılı ile ilgili yaptığı değerlendirme toplantısında “Asıl Film’in 2012 yılında başlayacağı” sözlerini hatırlattı.

 

Başkan Toçoğlu’nun “asıl film 2012’de başlıyor “ sözleri sonrası Orhan Camii ve Gar Meydanları, yeni terminal, hidroelektrik barajlar, altı arıtma tesisi; Sakarya, Korucuk, Yenikent ve Ferizli Park ve Çark Deresi rekreasyon projeleri; Ada-Ray, Ofis Sanat Merkezi, Sakarya Sanat Galerisi, Sosyal Gelişim Merkezi, sentetik spor sahaları, ilçe meydanları, Atatürk ve Karaağaç Bulvarları ile Orhangazi Caddesi, Ağa ve Yeni Camii’nde de yeni meydanlar gibi hizmet ve çalışmalar birbiri ardına devreye girmişti.

 

30 Mart yerel seçimlerinden ezici bir galibiyetle çıkan Başkan Toçoğlu, “1.5 yıl gibi kısa bir sürede” büyükşehire yeni bağlanan Karasu, Kocaali, Pamukova, Geyve ve Taraklı’da alt yapı, kanalizasyon ve içme suyu çalışmalarını tamamlandı.

 

Karasu Sahil Projesi hayata geçti.

Tarihi Sabit Efendi Konağı tamamlanarak hizmete açıldı.

Sakarya’nın mahalleye dönüşen bütün köylerinin yolları sıcak asfalta kavuştu.

Akçay barajının temeli atıldı.

 

Erenler de şehrin 4. bulvarının inşasına başlandı.

Çelik İsale Hattı’nın açılışı gerçekleşti.

Afet Koordinasyon Merkezi, Yeni İtfaiye Binası ve şehir içi katlı otoparklarının temelleri atıldı.

 

Uzun Çarşı Yenileme Çalışması’nda kazma vurulma aşamasına gelindi.

Çamdağı Barajı projesinin fizibilitesi tamamlandı.

 

Adapazarı Treni’nin yer altına alınması projesinin çalışmalarına kısa süre içinde başlanacak. “Kısaca Başkan Toçoğlu, 30 Mart Seçimleri öncesi söz verdiği 35 büyük vaadinin neredeyse yüzde ellisinden fazlasını 1.5 yıl içinde gerçekleştirdi.”

 

Başkan Toçoğlu’nun 2015 yılının son günlerinde, 2016 yılında “yeni projeler” geliyor açıklaması ve açıklamanın devamında “Büyükşehir Belediyesi olarak 2016 yılına çok hızlı bir şekilde hazırlanıyoruz. 2016 yılı Sakarya için çok bereketli geçecek. Temelini attığımız projeleri bir bir tamamlayacağız. Planladığımız projeleri hayata geçireceğiz. Ve yeni projeleri kamuoyuyla paylaşacağız. Uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız, şehrimiz için çok önemli projelerimiz var. İnşallah bunları 2016 yılında kamuoyuna sunacağız.” sözleri bütün Sakaryalıları heyecanlandırdı.

 

Birkaç gündür şehirde “yeni projelerin” neler olacağı konuşuluyor.

Toçoğlu’nun büyükşehir belediye başkanı olarak 6.5 yılda ortaya koyduğu performans, gerçekleştirdiği proje ve çalışmalar sonrası “yeni projeler” açıklaması “beklentileri yükseltti.”

 

1 milyonluk nüfusuyla atık “Metropol kenti” olan Sakarya’da Başkan Toçoğlu, şehir için elzem/ihtiyaç olan ve şehre nefes aldıran, yaşamı kolaylaştıran, kent yaşamının kalitesini artıran projelerin büyük bir kısmını tamamladı.

Başkan Toçoğlu’nun 2016 için gündemine alacağı projelerin artık şehre ulusal ve uluslar arası düzeyde “marka değeri” katacak olan ve “adından söz ettirecek” çalışmalar olacağını düşünüyorum.

 

HANGİ PROJELER AÇIKLANACAK?

Tahminim bu projeler arasında uluslar arası Kongre Merkezi, uluslar arası Botanik Merkezi, uluslar arası Atletizm Pisti, uluslar arası Kano ve Su Sporları Parkurları, Ada Kule, Çark-ı Sefa, Sakarya Park 2. Etap, Yeni belediye binası, şehir müzesi ve AdaRay’ın Sapanca ile SAÜ’ye kadar uzanması gibi devasa projeler yer alacak.

 

Bu projelerin bir tanesinin yapılması bile Sakarya için “devrim niteliğindeyken” Başkan Toçoğlu’nun ikinci hizmet döneminin geri kalan 3.5 yılında bütün bu çalışmaları tamamlayacağına inanıyorum.

 

Başkan Toçoğlu’nun 2016 yılında büyük projeler sözü beni de çok heyecanlandırdı.

Eski Sakarya’da da yaşamış biri olarak kurulan Yeni Sakarya’nın ve Başkan Toçoğlu’nun kıymetinin farkındayım.

 

Yaptığım iş nedeniyle Türkiye’nin her yerini neredeyse gezen biri olarak Sakarya’nın şu haliyle Kayseri, Konya, Samsun, Adana, Gaziantep, Hatay, Erzurum, Balıkesir, Eskişehir gibi şehirleri çoktan açık ara geride bıraktığını söyleyebilirim.

 

Yapımı devam eden ve 2016’da Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı “vizyon” ve “marka projelerle” Sakarya; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli gibi Türkiye’nin “simge şehirlerden” biri haline gelecek.

 

Ulusal kadar uluslararası arenada da Sakarya artık “bilinen” ve “tanınan” bir şehir olacak.

Başkan Toçoğlu’nun ve Sakarya’mızın “yolu” ve “bahtı” açık olsun…

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


AK Parti İnci’yi ödüllendirmeli

AK Parti İnci’yi ödüllendirmeli

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs