Geri

Mevlana anıldı

Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Mevlana Celalettin Rumi’yi anma ve etkinlikleri düzenledi.

Editör Editör

Geyve SML Kültür Edebiyat Kulübü rehber öğretmeni Büşra Karakuş’un düzenlediği programın sunuculuğunu 12-B sınıfı öğrencisi Ebru Kütük yaptı. Sevilay Çınar, Mevlana’nın hayatını anlattı. Hilal Korkmaz, Demedim mi şiirini okudu. Dilan Ecevit, Şeb-i arus hakkında bilgi verdi. Kübra Çetin ve Oğuzhan Çelik, Mevlana’nın 7 nasihatini açıkladı. Öğretmen Derya Yaman, fon müziğini hazırladı.

 Öğretmen Büşra Karakuş, yaptığı konuşmada Mevlana ile Şems arasındaki dostluğu anlatırken şunları söyledi: “Mevlana’yı, Mevlana yapan Şems’tir. Çünkü Şems ile karşılaşıncaya kadar Mevlana yalnızca bir âlimdir. Mevlana, peygamberlik yaşı olan 40’a gelince Şems ile tanışır ve aradığı aşkı O’nda bulur. Mevlana, Şems sayesinde gönüllerin Sultanı olur.” dedi.

Mevlana’yla ilgili slâyt gösterisi sunuldu.
Sunuluna programı müdür yardımcısı Ahmet Şengül, öğretmenlerden Şeref Bulut, Nida Durdağ, Semiha Koçak, Birgül Kundakçı, Emine Büyükçağlayan ve öğrenciler izledi. Seyirciler, konuşmacıları ayakta alkışladılar.

Mehmet AYDOĞAN


 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs