Geri

PANORAMA-2010'dan kısa-kısa

Doğantepe YİBO’ya kütüphane
Hayal Ortakları Derneği ile Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Oku, Düşün, Paylaş Projesi’ kapsamında Geyve Doğantepe Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda kütüphane açıldı.

Editör Editör

Korkutan yangın
Geyve İlçesi’nde Kadir Çınar’a ait evde meydana gelen yangın korkuttu. Saat 22:00-22:30 civarında, Kadir Çınar’a ait evden duman çıktığını gören komşuları itfaiyeyi arayarak bilgi verdiler. Çok kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürdü. Yapılan araştırma sonunda, yangına elektrik sobasının yerdeki halıyı tutuşturmasının neden olduğu anlaşıldı.


Umre’ciler döndü
20 gün önce Umre ziyareti için gidenler yurda döndü.
 Geyve Müftülüğü tarafından, Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu ile umre ziyaretine giden 181 vatandaşımız döndü. Atapaşa Camii İmam-Hatibi Recai Avcı, “Kutsal yerlere gitmek bizlere nasip oldu. Allah’a şükürler olsun. Havaların orada müsait olmasından dolayı vazifemizi rahatlıkla ifa ettik. Allah, bütün Müslüman kardeşlerimize gidip gelmek nasip etsin” dedi.

Saadet yönetiminden sanayi çarşısı ziyareti
 Saadet Partisi Geyve İlçe Başkanı İrfan Tufanoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kır ve Geyve Müfettişi Emin Ayhan’dan oluşan heyet, Geyve Sanayi Sitesi’ndeki iş yerlerini ziyaret ettiler.

İlköğretim okulundan tatbikat
 Geyve İlçesi Kazımpaşa İlköğretim Okulu Sivil Savunma Kolu, ‘Sivil Savunma Tatbikatı’ düzenledi.

Üniversite gezisi
Geyve Sağlık Meslek Lisesi, üniversiteye hazırlanan öğrencilerine üniversite ortamını tanıtmak amacıyla gezi düzenledi.


Çöpten gaz üreten ilk tesis kurulacak
Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Geyve’nin yıllardır süregelen çöp depolama alanı sorununa el atarak Pamukova’da yapılacak olan BİOGAZ üretim tesislerinin biran önce faaliyete geçirilmesi için Ankara’da görüşmelerde bulundu.

Leylekler geldi
Göçmen kuşlardan olan Leylek misafirlerimiz geldi. Baharın müjdecisi olarak bilinen, havaların ısınmasıyla Akdeniz’in sıcak şehirlerinde sürüler halinde görülmeye başlayan, baca, telefon direkleri ve ağaçlar üzerinde yuvalarını yapan leylekler, tarım alanlarındaki böceklerle beslenmeleri sebebiyle biyolojik mücadeleye katkı sağlayıp üreticileri de sevindiriyorlar.

İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması
 Eğitim-Bir-Sen’in hazırlamış olduğu İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Gazipaşa İlköğretim’den gezi
Geyve Gazipaşa İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencileri Sakarya Fen Lisesi’ni ziyaret etti. Gazipaşa 7. sınıf öğrencileri, müdür yardımcısı Zekai Çil, sınıf öğretmeni Banu Tepe ve okul aile birliği başkanı Ferdane Bölükbaş eşliğinde Sakarya Fen Lisesi’ni ziyaret etti.

Çarşı içi yenileniyor
Geyve çarşı içinde bulunan deforme olmuş, kırılıp parçalanmış olan karolar yenileniyor. Çarşı içindeki kırılmış olan taşlar sökülerek dekoratif taş ile bezeniyor. 4 değişik renkteki dekoratif taşlar Uzun Çarşı’ya döşeniyor.

Geyvespor şampiyon
YER: Kışlaçayspor Sahası
HAKEMLER: Ahmet Eşsiz(***), Kürşat Erken(***), Serkan Özcan(***)
KIŞLAÇAYSPOR: Tarık(**), Agâh(**) (Cenk. **), Ender(**)(Erhan. **), Mustafa(**), Emre(**), Recep(**)(Emre. **), Oğuzhan(**), Serkan(**), Cemalettin(**), Aykut(**). Tek. Dr. Özcan Sevinç
GEYVESPOR: Coşkun(****), Yasin(****), Adem.B.(****)(İdris. ****), Adem.A.(****), Serdar(****), Özcan(****), Yasin(****)(Fikret. ****), Gürkan(****), Gökhan(****)(Gökhan. ****), Cengiz(****), A.Kasım(****) Tek. Dr. Nurettin Çelikaslan.
GOLLER: Geyvespor: 1. gol A. Kasım 6.dk. 2. gol Cengiz 87. dk.
Geyvespor deplasmandaki son maçını rahat kazandı. Geyvespor oynadığı 22 maçın; 19 maçı galibiyetle, 3 maçı beraberlikle kazandı. Diğer deyişle; Geyvespor “NA MAĞLUP” olarak şampiyon oldu.
Maçtan sonra Geyve İlçesine dönen takımı taraftarlar Cumhuriyet Meydanında coşku ile karşıladılar. Geyve Halk eğitimi Merkezi Müdürlüğü Müzisyenlerinin çaldığı oyun havaları ile hem sporcular hem de taraftarlar şampiyonluğun tadını çıkardılar. Geyvespor Klüp yöneticileri karşılıklı oynayarak bir sezonun yorgunluğunu da attılar. Geyve Belediye Başkanı Murat da bu coşkulu kutlamaya katıldı.


Kaymakam Akbıyık, GEYVE HABER’i ziyaret etti
Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Geyve Haber Bürosunu ziyaret etti.
Geyve Haber Yönetimi; Ali Arıcı, Mustafa Hamdullah Ergin, Namık Cihan konuklarını kapıda karşıladı.

Karaçay deresi ıslah çalışmaları başladı
Geyve İlçesi girişinde bulunan ve zaman zaman neden olduğu sel taşkınları ile çevreye büyük zararlar veren Karaçay Deresi ıslah ediliyor
Geyve Belediye Başkanlığı Karaçay deresini ıslahı amaçlı “Karaçay Deresi Islah Projesi” ihalesini yaptı.

Geyve’de elma hasadı başladı
Her türlü meyvenin yetiştirildiği Geyve’de Elma hasadı başladı. Geçen yıla oranla ağaçlarda büyük bolluk yaşanırken üreticilerin ürettiği bodur elma adı verilen elmalar irilikleri ile dikkat çekiyor. Üç tanesi 1 kilodan fazla gelen elmalar alıcı çıkmazsa ya ağaçta kalıp altına dökülecek ya da buzhaneye konulduktan sonra piyasaya sürülecek.

Geyve ilçesi Çengel köyünde meyve üreticiliği yapan Mustafa Güngör (50), 15 dönüm elma ağacının olduğunu ve dönüm başından 1 ton olmak üzere 15 ton elma toplamayı amaçladığını söyledi.

Geyveli hanımlar kışa hazırlanıyor
Geyve’li ev hanımları, kışın en çok tüketilen bulgur, tarhana, kuşburnu marmelâdı, erişte, reçel, turşu, salça, konserve gibi ihtiyaçlarını tamamlamak için aralıksız çalışıyor.

Geyve’li ev hanımları, kışın en çok tüketilen bulgur, tarhana, kuşburnu marmelâdı, erişte, reçel, turşu, salça, konserve gibi ihtiyaçlarını tamamlamak için aralıksız çalışıyor.

Geyve’de yaşanan bu tatlı telaşı hemen hemen her evde görmek mümkün. Ev hanımları büyük uğraşlar sonucu kendi imkânlarıyla ürettikleri kışlık yiyecekler sayesinde hem aile bütçesine önemli ölçüde katkı sağlıyor hem de aile bireyleri hormonlu gıdalardan korunmuş oluyor.

Coşkunlar havai fişek fabrikasında patlama
Geyve İlçesinde bulunan Venüs-Coşkunlar Havai Fişek Fabrikasında meydana gelen patlamada işçiler yaralandı.

Fabrikanın torpil üretim ve dolum işinde çalışan işçilerin bölümünde meydana gelen kaza sonucu oluşan patlamada işçiler el-yüz ve bacaklarından yaralandılar.

Derde deva Siyah Üzüm Yaylak Köyü’nden
Kanser dâhil her derde deva Siyah Üzüm(Amerikan Karası) Geyve’nin Yaylak Köyü’nden İstanbul ve Sakarya haline gidiyor.
Üzümün güçlü antioksidan özelliği E vitamininden 50 kat, C vitamininden ise 30 kat daha fazladır. Üzerinde yüzlerce bilimsel araştırma yapılan siyah üzüm şurubunun etken maddesi üzüm kabuğundaki Resveratrol’dür.

Üzümün çekirdeğinde bulunan diğer bir madde kan yapım mekanizmasında yeri olan eritropoetin üretimini desteklemektedir.

Sedaş ödeme merkezi açıldı
Geyve’de Sedaş kredi kartı ve fatura ödeme merkezi açıldı.
Murat Özkan’ın Uzun çarşıdaki iş yerinin açılışına; Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Geyve belediye başkanı Murat Kaya ve çok sayıda dostları katıldı.


Geyve Umurbey köyünden İstanbul’a üzüm
Her çeşit meyvesiyle ve de üzümleriyle meşhur olan Geyve’nin Umurbey Köyü İstanbul haline üzüm göndermeğe başladı. Eskiden her yıl, eylül ayında üzüm bayramı düzenlenirdi. Üreticiler, konik adı verilen dibi sivri sandıklara doldurdukları üzümlerini konuklara ikram ederlerdi. Üzüm severler, iple çektikleri üzüm bayramında doya doya üzüm yerlerdi. Çeşitli nedenlerle gittikçe azalarak, hatta yok olma sınırına gelen üzüm yetiştiriciliği; geliştirilen değişik tür yetiştirme teknikleri sayesinde rağbet görmeğe başladı.

Vali başkanlığında veli toplantısı
 Sakarya valisi Mustafa Büyük, başkanlığında Geyve’de veli toplantısı yapıldı. Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmen Evinde yapılan toplantıya: Sakarya vali yardımcısı Muammer Aksoy, Geyve kaymakamı İdris Akbıyık, Geyve belediye başkanı Murat Kaya, Alifuatpaşa belediye başkanı Yüksel Yıldız, İl Milli Eğitim müdürü
Murat Yazıcı, Geyve MEM Alaetdin Dişli, MEM yardımcısı Davut Karamehmetoğlu, şube müdürü Mehmet Doğan, veliler ve okul müdürleri katıldı.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs