Geri

Sakarya İpekyolu Derneğinden Filistin’e Destek Açıklaması

Terör rejimi israil'in yıllardır süregelen katliam ve zulmünden sonra Filistin'de bulunan HAMAS'ın başlattığı 'Aksa Tufanı' Operasyonu'na Sakarya’dan destek geldi.
Editör Editör

Yıllardır işgal güçlerinin saldırıları sonucu binlerce Filistinlinin şehit edildiğini belirten Sakarya İpekyolu Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Selim Özdin yaptığı açıklamada :” Binlerce Filistinlinin evleri ve arazileri hukuksuz bir şekilde işgal edildi. Gazze’nin etrafına örülen utanç duvarları ile son yüzyılın en büyük açık hava hapishanesi inşa edildi. İsrail’in hukuksuz ablukası ve işgali nedeniyle yıllarca Filistinliler kendi topraklarında esir olarak hayat mücadelesi veriyorlar.İsrail bölgede bulunan bütün ülkelerle siyasi ve ekonomik bir yakınlaşma kurarak kendine bir koruma kalkanı oluşturmaya çalıştı. Aynı zamanda Cenin’de, Shuafat kamplarında, Nablus’ta ve Gazze’de yaptığı katliamları sevinç çığlıklarıyla dünyaya duyurmuştu. Apertheid rejimi israilin alışkanlık haline getirdiği her kutsal gün ve gecede saldırma ve katletme geleneği son yıllarda bir öldürme yarışına dönüşmeye başlamıştı.75 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları ellerinden alınan Filistinliler, apertheid rejimi İsrail zulmü altında çok zor şartlarda yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor. Yapılan bütün anlaşmalara rağmen, uluslararası alanda alınan bütün kararlara rağmen Filistin’e, Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya ve Gazze’ye saldırmaya ve toprakları işgal etmeye devam ediyor.Filistin, her geçen gün siyonist İsrail’in saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor. Tüm dünya İsrail katliamlarına gözünü yummuş durumda.Bizler Davos’ta, Mavi Marmara’da ve sonrasında yaşanan tüm süreçte şunu net bir şekilde öğrendik; Yeryüzünde bozgunculuk görevini üstlenmiş olan İsrail, hiçbir uyarıyı, kınamayı ve eleştiriyi dinlemedi” dedi.

Özdin : “İsrail bürokrasinin, siyasetin, istikrarın ve barışın karşısında bir tutum sergiledi. İsrail her zaman kan, gözyaşı ve baruttan beslendi.Artık yeter!Şimdi israilin anlayacağı dilden cevap verme vaktidir.Şimdi İsrail’in karşısında kendi haklarını ve topraklarını savunan Filistinli kardeşlerimizle birlik olma zamanı.Şunu çok iyi biliyoruz ki yıllardır İsrail’in başlattığı ve yaktığı bu ateş kendisini yakacak bir ateştir. Bugünlerde yaşanan olaylar, neredeyse bir asırdır pençelerini Filistin topraklarına geçiren apertheid rejimi İsrail’in uyguladığı zulüm ve işgal politikasına karşı bir başkaldırıdır.Filistinli direniş gurupları israilin vahşi politikalarına karşı sivilleri hiçbir zaman hedef almamış ve sadece askeri unsurlara saldırılarda bulunmuştur.Filistin’de işgal edilen topraklarını savunan tüm kardeşlerimize buradan desteklerimizi ve dualarımızı gönderiyoruz diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Geyve Haber

#filistin #destek #sakarya #ipekyolu #dernegi

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs