Geri

GEYVE’DE 5. SINIF KIZ ÖĞRENCİLERİ İÇİN YENİ MÜJDE

Geyve Şehit Serdar Gökbayrak Kız AİHL Hafızlığa Hazırlık Sınıfı Açıyor
Yusuf Talha Yusuf Talha

 

Geyve Şehit Serdar Gökbayrak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında 5. sınıflar için 22 kişilik hafızlığa hazırlık sınıfı açıyor.

2024 yılında Geyve’de faaliyete geçecek olan Diyanet İşleri Başkanlığı Yatılı Kız Hafızlık Kuran Kursu için hazırlık olarak da görülebilecek olan güzel bir çalışmayı Geyve Şehit Serdar Gökbayrak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi başlatmış bulunuyor.

4. sınıftan 5. sınıfa geçen ve hafızlık düşünen kız öğrenciler için hem sene kaybı olmadan okuluna devam etme hem de kendilerini tanıma ve ölçme imkânı sunan proje, 5. Sınıf kız öğrencileri için iyi bir fırsat sunuyor.

Program Nasıl İlerleyecek?

5. sınıf “Hafızlığa Hazırlık Sınıfı”na kaydolacak kız öğrenciler, hem normal okul programına uygun eğitimlerine devam ederken hem de sene kaybı yaşamadan hafızlığa hazırlanabileceklerdir.

Haftalık 10 saate kadar Kur’an-ı Kerim dersi ve ek olarak diğer İslami İlimler derslerini göreceklerdir.

Geyve Kız Kur’an Kursu ile işbirliği hâlinde yürütülecek programla hem öğrencilerin sene kaybı yaşamadan okulunu tamamlaması hem de bir Müslüman’ın en büyük ideallerinden biri olan Kur’an-ı Kerim’i hıfzedip (ezberleyip) hafız/hafize olma ideallerini gerçekleştimesi hedeflenmektedir.

Peygamber Efendimiz (sav), dünyadaki en hayırlı kimseyi tarif ederken “Sizin en hayırlınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir." diye buyurmuştur. Geyve Şehit Serdar Gökbayrak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi de her biri ayrı bir dünya olan öğrencilerimize sözlerin en güzeli olan Kur'an-ı Kerimi hem severek öğretme hem de en hayırlı insan olarak yetiştirme gayretiyle yeni bir yola çıkmış bulunuyor.

Öğrencilerimize ve velilerimize düşen de bu imkânı en güzel şekilde değerlendirip hayırlı insan olma ve en hayırlı insanı yetiştirme gayretine ortak olmalarıdır.

Kontenjan Dolmadan Kaydolmalısınız

 Sınıf kontenjanı 22 kişi ile sınırlı olduğu için hafızlık düşünen öğrencilerimizin ve velilerimizin elini çabuk tutup bir an önce kaydını yaptırması gerekmektedir.

#geyve #aihl #kizaihl #egitim #hafiz #hafizlik

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs