Geri

Sakarya tarımda Türkiye'nin incisi olacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Bekir Pakdemirli’ye Sakarya’nın tarım vizyonunu anlattı. Yüce, “İnşallah projelerimizle, Sakarya tarımda ülkenin incisi olacak” dedi
Editör Editör

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, bir dizi ziyaret için Ankara’ya gitti. Yüce, Tarım ve Orman Bakanlığı’nı ziyaret ederek Bakan Bekir Pakdemirli ile görüştü. Sakarya’nın konuşulduğu görüşmede Başkan Yüce, şehrin tarım vizyonunu ve potansiyelini anlattı. Bakan Pakdemirli, yapılan tarım yatırımlarını inceleyerek Başkan Yüce ile istişarelerde bulundu.

TAMAMLANAN YATIRIMLAR

Yüce, son 3 yılda şehre kazandırılan Sakarya Botanik Vadisi, Bahçem, Şifaevleri, arıcılık faaliyetleri, Bal54, Süt54 ve Et54 markalarını ile yapımı hızla devam eden Seracılık Mükemmeliyet Merkezi, Uygulamalı Tarım Çiftçi Eğitim Merkezi (UTÇEM), Geyve Ürün Toplama Merkezi ve Manda Yetiştiriciliği Tesisi’nden bahsetti. Başkan Yüce ayrıca Sakarya’nın tarımsal üretimle Türkiye’nin marka şehri olması yolunda planlanan yeni projelerle ilgili bir sunum yaptı.

PROJELERİ ANLATTI

Görüşmenin detaylarını paylaşan Yüce, “Ankara’da birbirinden verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli ile yaptığımız görüşmede önemli konulara temas ettik. Göreve geldiğimiz günden bu yana, dünyanın em mümbit topraklarına sahip olan Sakarya için hayata geçirdiğimiz projelerimiz anlattık. Kentin dört bir yanına dağılmış tarım yatırımlarımızla şehrimiz için oluşturduğumuz katma değerden bahsettik. Sayın Bakanımız, sunduğumuz çalışmaları çok beğendi ve takipçisi olacağını söyledi. Kendisine ev sahipliğinden ve bugüne kadar bize verdiği desteklerden dolayı şahsım ve Sakarya adına şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

PROJELERLE SAKARYA KAZANACAK

Yeni tarım odaklı projelerle Sakarya’nın bu alanda dünyanın parlayan yıldızı olacağını ifade eden Başkan Yüce, “Bunların arasında tabii ki Melen Botanik Vadisi, UTÇEM, Seracılık Mükemmeliyet Merkezi, Manda Tesisi, Şifaevleri, BAHÇEM, SERA A.Ş, FİDAN A.Ş, Bal54, Süt54, Et54, Geyve Ürün Toplama Merkezi gibi projelerimiz vardı. Sayın bakanımıza altın değerinde olan güzel topraklarımızda yaptığımız safran, çilek, kenevir, salep, istiridye mantarı, ıhlamur üretimi konusunda içerisinde birçok ürünün yer aldığı ata tohumu, solucan gübresi üretimlerimiz hakkında bilgi verdik. İnşallah, yapacağımız yeni tarım odaklı projelerle Sakarya kazanacak. Güzide şehrimiz bu alanda Türkiye’nin incisi olacak” diye konuştu.

#tarim-bakani #ekrem-yuce #sakarya-buyuksehir #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs