Geri

Geyve Yeni Meydanına kavuştu

.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Geyve'nin merkezini modern görünüme kavuşturan Sakarya Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı Yeni Geyve Meydanı dualarla hizmete açıldı.

Geyve Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem Yüce, Geyve Kaymakamı Mustafa Kutlu, AK Parti il başkanı Yunus Tever, Geyve Belediye başkanı Murat Kaya, ilçe belediye başkanları, AK Parti Geyve ilçe başkanı Abdullah Özdemir ve çok sayıda Geyveliler katıldı.

 

GEYVELİLERE BAYRAM MÜJDESİ

Programda konuşan Başkan Ekrem Yüce özetle şunları söyledi: Çocukluğumun geçtiği Geyve meydanını ilçenin tarihi ve kültürel dokusuna uygun şekilde inşa ettik. 

Yapmış olduğumuz projede Merkez cami avlu düzenlemesi, yöresel ürünler satış ofisi, revaklar, süs havuzu, sert zemin, peyzaj işleri, çocuk oyun parkı, kent mobilyaları, aydınlatma direkleri, ayva motifi ve ayva bahçesi bulunmaktadır. 10 milyon 320 bin liraya mal olan meydanın hayırlı olmasını dilerim.

Allah nasip ederse bundan sonraki müjdelerimiz şunlardır: Sebze ve meyve toplama merkezi, 5 bin tonluk soğuk hava deposu, Sezai Karakoç Botanik gül bahçesi, Alifuatpaşa- Geyve arasına bulvar, bütün yollara asfalt dökülecek, Geyve- Bayat istikametine doğalgaz götürülecek, Alifuatpaşa'ya yakışır bir tren yolu geçidi ve daha niceleri...

Konuşmanın ardından Geyve belediye başkanı Murat Kaya, AK Parti ilçe başkanı Abdullah Özdemir, Ak Parti Gençlik kolları başkanı. Furkan Gökmen ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şükran Sertel Başkan Ekrem Yüce'ye çeşitli hediyeler sundular.

 

BAŞKAN MURAT KAYA TEŞEKKÜR ETTİ

Geyve belediye başkanı Murat Kaya da yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: Halkımızın mutluluğu için gece gündüz çalışan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile projenin yapımına katkı veren Sayın Ekrem Yüce ve emeği geçenlere Geyveliler adına teşekkür ederim. Yeni meydanımız hayırlı olsun.

 

ATATÜRK SEVGİSİ KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLİR

Başkan Murat Kaya konuşmasına şöyle devam etti. Meydan projesi sırasında Atatürk büstünün yerini değiştirmek icap etti. Bu yüzden birileri bizi Atatürk düşmanı diye ilan etmeye kakıştı. Sizler bizim kalbimizin içindeki sevginin miktarını nerden biliyorsunuz?

Bizler bugün ülkemizde rahat yaşıyorsak, bunu Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. Bunun için Atatürk sevgisi, hiçbir partinin, kişinin, derneğin tekelinde değildir.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri meydanı ve yöresel ürün merkezini gezdiler, keşkek yediler. 

#yeni #geyve #meydani #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs