Geri

AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU VE LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE

.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU VE LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE

1 - Açık ortaokul ve Açık Lise Yeni Kayıt, Kayıt Yenileme tarihleri ile ilgili tüm haberler, duyurular için aşağıdaki resmi web sitelerini takip etmeleri ve 7/24 saat hizmet veren 444 0 632 nolu telefonu aramaları gerekir..

Açık Lise: https://aol.meb.gov.tr/

Açık Ortaokul: https://aio.meb.gov.tr/

Orhangazi Halk Eğitimi Merkezi: http://geyvehem.meb.k12.tr/

2 – Açık Öğretim lisesi Web Sitesinde bulunan Sık Sorulan Sorulardan faydalanablirsiniz. Açık Ortaokulu Web Sayfasında Destek bölümünde bulunan Sık Sorulan Sorulardan faydalanabilirsiniz.

3 – Açık Öğretim Ortaokul ve Açık Lise Mobil Uygulamalarını ( Google Play Store ve Apple Store) dan ücretsiz indirebilirsiniz.

 

4 – Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi online kitap ve çıkmış sorulara bu kurumların Web sitlerinde bulunan "Sınava Hazırlık " menüsü altından ulaşabilirsiniz.

5 – Açık Öğretim Ortaokulu ve Lisesi Öğrencileri şifrelerini unuttuklarında Şifremi Unuttum kısmında veya 444 0 632 nolu telefondan öğrenebilirsiniz.

6 - Telefon ile Açık Öğretimle ilgili tüm konularda bilgi almak bilgi almak 7/24 hizmet veren 444 0 632nolu Milli Eğitim Bakanlığı bilgi edinme hattını arayınız.

 

7 - Kayıt yenileme işlemleri için başvurular başladıktan sonra Ziraat veya Halk Bankalarının bankamatiklerinden Meb Ödelemer menüsünden kayıt yenileme işlemi seçilip T.C. Kimlik numaranızı girerek belirtilen rakamı ödeme yapınız. Vakıflar bankasının gişelerinde ödeme yapılabilir. Bu bankaların internet bankacılığından da ödeme işlemleri yapılabilir. Ayrıca odeme.meb.gov.tr sitesinden tüm kredi kartları ile ödeme yapılabilir. Ödeme yapıldıktan 2-3 gün içerisinde öğrencilik durumunuz aktif hale gelecktir. Ders seçimini durumunuz aktif hale geldikten sonra kendiniz ders seçimini yapabilirsiniz. Ders seçimini yapmadığınız takdirde sistem otomotik ders seçimini yapacaktır.

 

8 – Yeni Kayı olacakların 18 yaşından küçükse velisi ile birlikte öğrenim durumunu gösteren belgenin aslı (fotokopi ve Aslı Gibidir kabul edilmemektedir) ve bir adet vesikalık resim ile mesai saatleri içerisinde Halk Eğitimi Merkezine gelmeleri gerekmektedir.

 

9 – DİPLOMALARINIZI açık öğretim lisesindeki öğrenci sayfanızda diploma bilgileri menüsünde diplomam nerede Bölümünde diplomanız Geyve Halk Eğitim merkezindeyse ve Diploma Basıldı mı kısmı evet ise halk eğitimi merkezine gelip diplomanızı teslim alabilirsiniz.

 

10 – Sınava girecek öğrencilerimizin nufus kimliklerinde mutlaka fotoğraf olması gerekmektedir. 

#acik #ortaokul #lise #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs