Geri

GEYVE'DE 15 TEMMUZ COŞKUSU

Geyve Kaymakamlığı, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri gece de devam etti.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

 

 

KATILIM ÇOK OLDU

Geyve Cumhuriyet Meydanında düzenlenen 15 Temmuz şehitlerini anma programına; ilçe kaymakamı İlyas Memiş, Belediye başkanı Murat Kaya, Cumhuriyet Savcısı Gamze Boyraz, Jandarma komutanı Teğmen Mehmet Kütük, Emniyet müdürü İbrahim Bodur, AK Parti ilçe başkanı Abdullah Özdemir, MHP ilçe başkanı Murat Çakmak, İYİ Parti ilçe başkanı Yusuf Baran, Müftü Murat Okuyar, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, okul müdürleri, din görevlileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Sosyal mesafeye ve koronavirüs tedbirlerine uyarak program izlendi.

Programı Geyve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkçe öğretmeni Halil Sert başarıyla sundu.

 

HAİNLERE GEÇİT YOK

FETÖ'cü hainler 4 yıl önce ülkeyi karanlığa sürüklemek, milletin iradesine pranga vurmak için tanklarla, toplarla saldırmaya başladığında; "Mesele vatan ise gerisi teferruat" diyen milyonlar ülke genelinde sokaklara dökülerek hainlerin planlarını başlarına geçirmişlerdi. 250 şehit verilen gecede binlerce gazimiz oldu. 15 Temmuz Destanı olarak tarihe geçen gecenin ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü ilan edildi.


TÜRK MİLLETİNE PRANGA VURULAMAZ
Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Alaattin Tan ve Mustafa Çay imam hatipler Kuran-ı Kerim ve sala okudular. Belediye başkanı Murat Kaya yaptığı konuşmada şunları söyledi: Biz birbirimizi sevdiğimiz, birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece, bu millete kimse pranga vuramaz.

 

KAYMAKAM MEMİŞ YAZDIĞI ŞİİRİ OKUDU

Geyve Kaymakamı İlyas Memiş, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yaptıktan sonra; kendisinin yazdığı 15 Temmuz Destanı adlı şiiri okudu. Seyirciler şiiri çok beğenip alkışladı.

 

KAYMAKAM HELALLİK İSTEDİ

Son çıkan kararname ile Balıkesir'in Burhaniye ilçesine atanan Kaymakam İlyas Memiş: " Beş yıldan beri Geyve'de görev yapıyorum. Görev icabı Geyve'den ayrılmanın zamanı geldi. Benim sizlere hakkım varsa helal olsun. Sizler de bana hakkınızı helal ederseniz sevinirim." dedi. Geyveliler hep bir ağızdan "Helal olsun." dediler.

Geyve vaizi Mustafa Avcı'nın yaptırdığı dua ile program sona erdi.

 

 

#15 #temmuz #unutulmaz #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs