Geri

Sakarya’da 2020 hizmet yılı olacak

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 2019 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Ali ARICI Ali ARICI

2020’nin Sakarya’da hizmetlerin yılı olacağını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, yeni yıl mesajında şu ifadeleri kullandı: “2019 yılında hemşerilerimize ve memleketimize hizmet etme onuruna nail olduk. Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi ulvi bir görevi şahsıma layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Altyapı, üstyapı, çevre, ulaşım, tarım, turizm, kültür, kentsel yenilenme ve diğer tüm başlıklara ilişkin çalışmaları 2020’de Sakarya’mıza kazandıracağız" dedi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 2019 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Altyapı, üstyapı, çevre, ulaşım, tarım, turizm, kültür, kentsel yenilenme ve diğer tüm başlıklara ilişkin çalışmaları 2020’de Sakarya’ya hediye edeceklerini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, 2020’nin tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ederek, sağlık, huzur ve barış temenni etti. Başkan Yüce, 2020’de Sakarya’da hizmetlerin konuşulacağını da vurguladı. 2019 yılında hemşerilerine ve memleketine hizmet etme onuruna nail olduğunu belirten Başkan Yüce, Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi ulvi bir görevi şahsına layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Yeni yılda yeni hizmetler
Başkan Ekrem Yüce, “Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimize hizmet sunmaya, hemşerilerimizin yaşam standartlarını ve gelir düzeylerini arttırmaya gayret gösterdik. İnşallah 2020 yılında da şehrimizin ve vatandaşlarımızın hizmetine önemli yatırımları sunacağız. Yeni yılda yeni hizmetler, yeni projeler, yeni umutlar ve yeni adımlarla yola devam edeceğiz. Her alanda örnek çalışmalara imza atacak, şehrimizin geleceğini garanti altına alacağız” dedi.

Çevre en önemli hassasiyetimiz
Çevre hassasiyetine çok büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Gelişmekte olan tüm şehirlerde en önemli sorunlardan bir tanesi çevre konusudur. Bu hususta şehrimizde önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. SEKAY projesi ile şehrimizde değerlendirilmeyen atık bırakmayacak, çöpten enerji, organik gübre ve biyogaz üreteceğiz. Cumhurbaşkanımızın müjdelediği Millet Bahçesine 2020 yılında kavuşacağız. Cumhurbaşkanımızın da teşrifleriyle açılacak Millet Bahçesi şehrimize ayrı bir hava katacak. Hem bölge halkına hem de şehrimize yeni bir yaşam alanı kazandıracağımız Karaman Park’ta ise çalışmalarımızı hızlandırdık. İnşallah 2020 yılında açılışlarını gerçekleştireceğiz” dedi

Ulaşıma bütüncül yaklaşım
Ulaşım alanında şehir için en iyisini düşündüklerini belirten Başkan Yüce, “Yeni duble yollar, akıllı kavşaklar, bisiklet yolları, şehre yeni giriş kapıları ve raylı sistem gibi ulaşımı geniş bir yelpazede ele alıyoruz. Bu hususta bütüncül bir şekilde bakarak şehrimizin ulaşım geleceğini garanti altına alacağız. Şehrimize otobandan yeni bir giriş sağlayacak ardından Pekşenler ile yeni stadyum arasını bağlayacak yeni bir projemiz var. Bunların yanı sıra SGK köprülü kavşağı, Erenler Zübeyde Hanım ile Bağlar Caddesi arası bağlantı yolu, Sebahattin Zaim Bulvarı’ndan Serdivan bölgesine gelişler için alternatif bir güzergah oluşturma çalışmalarımızı hayata geçireceğiz” dedi.

Yeni duble yollar ve raylı sistemler
Yüce, “Yazlık Kavşağı ve Donanma Sokak arasında kalan bölümünde altyapı ve üstyapı çalışmaları gerçekleştirdik. Çalışmaların ikinci etabıyla Yazlık Caddesi’nden Millet Bahçesine gelişlerde yeni bir duble yol kazandıracağız. Ulaşımda raylı sistemleri ise en kısa süre içerisinde şehrimize getirme arzumuz var. Önemli mesafeler kat ettik. Yeni Cami’den Millet Bahçesi’ne kadar gelecek Nostaljik Tramvay ile şehrimizin estetik ve güzelliğine yeni boyut kazandıracağız. Raylı sistemler ile de hem modern ve konforlu ulaşımı sağlayacak hem de şehir içi trafiğine rahatlık kazandıracağız. İnşallah şehrimizin sahip olduğu ulaşım potansiyelini daha da yükseltecek, geleceğe en iyi şekilde hazırlayacağız” dedi.

Sağlam altyapı sağlam gelecek
Altyapıda önemli hizmetlerin hayata geçirildiği bir yılı geride bıraktıklarını aktaran Başkan Yüce, "2014 yılında Büyükşehir sorumluluk alanının il sınırlarına genişlemesiyle birlikte yıllardır nitelikli altyapı hizmetinden mahrum kalan yerleşimlerimize kaliteli içmesuyu ulaştırmak için gerçekleştirdiğimiz çalışmalara 2019 yılında da devam ettik. Yeni içmesuyu hatları inşa ettik. Kaynakların ıslahını gerçekleştirdik. Sorun yaşanan bazı bölgelerimizi yeni kaynaklarla buluşturduk. Özellikle şehir merkezinde yağmursuyu yatırımlarımızı ilçe belediyelerimizle koordineli bir şekilde sürdürdük. Söz verdiğimiz üzere Pabuçcular ve Fabrika Caddeleri ile Çıracılar Sokağı yağmursuyu altyapısıyla buluşturduk. Lüleci Sokak'ta ise yağmursuyu hatları inşa ettik ve içmesuyu altyapısını tamamen yeniledik” dedi.

Akçay Barajı’nda su yükseliyor
Yüce, “Şehrimizin geleceği için belki de en önemli yatırımlardan olan Akçay Barajı'nda su tutmaya başladık. Şu anda barajımız seviye alıyor. Şehrin kuzeyine uzun yıllar su sağlayacak Çamdağı Barajı'nı ise ihale aşamasına getirdik. Ferizli'nin 4 mahallesini 16 bin 495 metre uzunluğunda kanalizasyon altyapısıyla buluşturacağımız projemiz için ihaleye çıktık. Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi'nin kapasitesini arttırmak, tesisi son teknoloji cihazlar donatmak için yapacağımız çalışmaların ihalesini ise yeni yılın hemen başında gerçekleştireceğiz. 2020 yılında da altyapıda önemli sorunları çözmeye, musluklara en kaliteli içmesuyunu ulaştıran yerel idare olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Şehrin eğitimine Büyükşehir desteği
Eğitim konusuna özel önem verdiklerini açıklayan Başkan Yüce, “Büyükşehir Belediyemizin imkânlarıyla Adapazarı Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve askeri lojmanların bulunduğu alana 24 derslikli 2 yeni okul inşa edeceğiz. Çocuklarımızın bilimsel, sanatsal, sportif ve kültürel açıdan hem eğlenecek hem de serbest öğrenme ile ulusal ve uluslararası düzeyde faaliyetler icra edebilecekleri bir Çocuk Akademisi projesini en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bu projelerin yanı sıra Korucuk’ta yeni bir SAMEK binası inşa ederek vatandaşlarımızın vakitlerini değerlendirebileceği bir eğitim merkezi oluşturacağız. Afet Yönetimi ve İtfaiye Eğitim Merkezi ile vatandaşlarımızı afetlere karşı bilinçlendirerek olası doğal afetlere karşı hazır olacağız. Sakarya’mız birçok kültürü içerisinde bulunduran adeta bir kültür mozaiği. Bu konuda şehrimizdeki bütün kültürleri tek bir çatı altında toplayacak ortak sosyal alan yaratacak Kültür Vadisi projesini hayata geçireceğiz” dedi.

Sakarya tarımda Türkiye’ye örnek olacak
Tarım alanında Türkiye’de örnek şehir olacaklarını ifade eden Başkan Yüce, “Topraksız jeotermal seracılık konusunda çalışmalarımıza başladık. Türkiye’ye örnek bir tesis inşa ederek, şehrimizi seracılığın merkezi haline getireceğiz. Melen Bal Suyu projemizle şehrimizin tarımına ve arıcılığa büyük katkı sağlayacağız. Sakarya Fidancılık ve Peyzaj A.Ş’yi kurduk. Şehrimizin ürün çeşitliliğini destekleyecek ve marka değerini arttıracak Yöresel Ürünler Merkezi projemizle şehre özgü ürünlerimizi markalaştıracağız. Tarım alanında bilinci arttırmak, çiftçiyi destekleyecek çalışmaları ise Uygulamalı Tarımsal Eğitim Merkezi projemizle hayata geçireceğiz. İnşallah 2020 yılında da şehrimizde tarım politikalarını geliştirmeye, üreticimizin yanında olacak çalışmaları hayata geçirmeye devam edeceğiz”

Cadde ve sokaklar yeni yüzüne kavuşuyor
Kentsel yenilenme konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Başkan Ekrem Yüce, “Lüleci Sokak’ta başlattığımız çalışmayla sokağımızı atıl görüntüden kurtarıp daha modern bir görüntüye sahip olmasını sağladık. Bu çalışmamızı örnek alarak Geyve’de Suat Yalkın Caddesi ve Erenler Hacıoğlu Mahallesi’nde de yenileme çalışmalarımıza başladık. Altyapı ve üst yapısını yenileyeceğimiz bu noktaları modern bir görüntüye kavuşturarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Hendek’te ise modern bir itfaiye teşkilatı kuruyoruz. 2019 yılı içerisinde temelini attığımız hizmet binasını en kısa zamanda inşa ederek bölge halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası 2020’de Sakarya’da
Sporda da Sakarya’nın 2020 yılında çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağını ifade ederek sözlerini tamamlayan Başkan Ekrem Yüce, “2020’de tüm dünyanın gözü şehrimizde olacak. 2020 Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonasına ülkemizde ilk kez Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Sakarya’mız ev sahipliği yapacak. Bu organizasyon için hazırlıklarımızı tamamladık. Şehrimizi dünyaya tanıtımına olanak sağlayacak organizasyona en iyi şekilde ev sahipliği yapacağız. İnşallah şampiyona öncesinde de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde şampiyonanın lansmanını da gerçekleştireceğiz. Son olarak inşallah Sakaryasporumuz da arzu ettiğimiz şampiyonluğa 2020 yılında ulaşacak ve şehrimize büyük bir mutluluk yaşatacak” dedi.

#sakarya #ekrem-yuce

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs