Geri

GEYVE'DE ŞİİR GECESİ

Geyve Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinin düzenlediği 8. Geleneksel Şiir Gecesi, dinleyenleri büyüledi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Geyve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, bu yıl sekizincisini düzenlediği ve artık okulun klasiği haline gelen programda dinleyenlere şiir ziyafeti sundu.

Geyve Kız AİHL'nin, merakla beklenen Geleneksel Şiir Gecesi 24 Aralık Salı akşamı gerçekleştirildi. Sekizincisini düzenlenen program, Geyve Sosyal Gelişim Merkezinde saat 19:00'da başladı. Geceye Geyve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinin öncülüğünde hazırlanan öğrenciler, yaklaşık iki saat boyunca Abdurrahim Karakoç, Sezai Karakoç ve Bahattin Karakoç'un şiirlerini seslendirdi. 

MİSAFİRLER SALONU DOLDURDU

Programa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yavuz Şengül ve Halit Suçatı'nın yanı sıra Taraklı Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Remzi Şengül de katıldı. Ayrıca ilçemizde görevli okul müdürleri, öğretmenler ile çok sayıda veli de salona gelerek programı takip etti. Öğrenciler de arkadaşlarını yalnız bırakmadı. Gecede sahne dekorasyonu dikkati çekerken, müzisyenlerin canlı performansı da yer aldı.

AHMET EROL: DAHA NİCE 8 SENELERE

Sunuculuğunu Türkçe öğretmeni Halil Sert'in üstlendiği organizasyonda, açılış konuşmasını okul müdürü Ahmet Erol yaptı. Erol, okul olarak şiir gecelerinin sekizincisini düzenlemenin mutluluğunu ve haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. Programa hazırlık sürecinde görevli öğretmenlerin ve öğrencilerin büyük emek verdiğinin altını çizen Erol, "Geyve Kız AİHL'nin şiir gecesi, artık ilçemizde merakla beklenen bir klasik haline geldi. İnşallah aynı kaliteyi koruyarak daha uzun yıllar programımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"LAMBADA TİTREYEN ALEV ÜŞÜYOR"

Gecede; Abdurrahim Karakoç şiirlerinden "Biraz da Kitaplar Seni Okusun"u İrem Ece Çelik, "Ben Hep Seni Düşünürüm"ü Hayrunnisa Bülbül, "Mihriban"ı Zeynep Çağla Sıvacı, "Unutursun Mihribanım"ı Rana İnal, "İsyanlı Sükût"u Şevval Kahveci, "Aydınlık"ı Ebrar Özel, "Yalvarış"ı Şevval Gül; Sezai Karakoç şiirlerinden "Yağmur Duası"nı Şeyma Doğru, "Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine"yi Betül Al; Bahattin Karakoç şiirlerinden "Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman"ı Rumeysa Sümeyye Soysal, "Söz Olsun"u Meryem Demirkol, "Vasiyet"i Ceyda Dişli ve "Beyaz Dilekçe"yi Elanur Altay seslendirdi. Ayrıca bazı şiirlerde öğrencilerimize eşlik eden müzisyenler Gökhan Beştepe ve Ömer Faruk Borazan da ezgi ve türküleriyle geceye renk kattı. Özellikle Abdurrahim Karakoç'un Mihriban adlı şiiri ve türküsü büyük beğeni topladı. 

EMEĞİ GEÇENLERE TEBRİK VE TEŞEKKÜR

Şiir dinletisinin ardından sahneye davet edilen öğrencilere ve müzisyenlere gecenin anısına hediyeleri verildi. Okulun idareci ve öğretmenleri de gecede sahne alan öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrencileri uzun çalışmaların ardından şiir gecesine hazırlayan öğretmenlerimiz ise tebrikleri kabul etti. Misafirler, kendilerine böyle güzel bir şiir gecesi yaşattıkları için öğretmenlere teşekkür ederken, idareciler de şiir gecelerinin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğinin sözünü verdiler.

#ihl #siir #dinletisi #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs