Geri

Aday profilleri nasıl olacak!..

Diriliş Postası yazarı Hasan Taşkın Aday Profillerini yazdı
Ali ARICI Ali ARICI



Siyasi partiler bir yandan yerel seçimlerde ittifak yapacaklar mı onun muhasebesini yaparken, diğer taraftan da özellikle de büyükşehirlerde hangi isimi aday gösterecekleri konusunda çalışmalarına da başladı.


AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz salı günü Meclis grubunda yaptığı konuşmada "Kimse, 'Bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur, bu benim buyumdur' diye bize aday teklifiyle gelmesin" dedi.


Böylece AK Parti’nin aday belirlemedeki kriteri liyakat esasına göre yapılacağının da sinyali verilmiş oldu. Parti yetkilileri de özellikle büyükşehirlerde halkın teveccühünü alan liyakat sahibi adaylara teklifte bulunulmaya hazırlanıldığını ifade ediyor.


AK Parti için İstanbul vazgeçilmez bir metropol. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyükşehir belediye başkanlığı döneminde önemli hizmetlerde bulunduğu bir büyük şehir. Erdoğan’ın İstanbul aşkını bilmeyen yok. Dolayısı ile İstanbul için gösterilecek aday kamuoyunda bilinen ve çalışmaları ile takdir edilmiş bir aday olacak. Parti üzerine oy getirme potansiyeli olan aday olacak. İstanbul’un kaybedilmesi AK Parti için kabul edilemez bir durum olduğunu herkes biliyor.


Bu noktada Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın muhtemel adaylardan biri olacağı konuşuluyor. Ancak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da İstanbul ya da Ankara için adaylığının olabileceği kulislerde konuşulan konular arasında.


AK Parti kadrolarında çok deneyimli ve halk tarafından sevilen isimlerin çok olması nedeni ile önemli isimlerin önümüzdeki yerel seçimlerde başkan adayı olarak karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz.


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılması ile de birçok ilden belediye başkanı olmak isteyen aday adaylarının Meclis’teki yoğun ziyaretlerine de tanık olunuyor. Özellikle ilçe belediyeleri için aday olmak isteyen aday adaylarının meclis kulislerinde yoğun çalışmaları da dikkat çekiyor. Keza AK Parti Genel Merkezi de aday adaylarının yoğun trafiği ile meşgul. AK Parti’nin yarın başlayacağı Kızılcahamam kampı aday belirleme konusundaki stratejiler net bir şekilde ortaya konacak. Önümüzdeki haftadan itibaren de aday belirleme süreci başlayacak.


Ana muhalefet CHP ise özellikle de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni almak için HDP ile ittifak yapacağı ifade ediliyor. İyi Parti de İstanbul için önemli isimle öne çıkma çalışmalarını yürütüyor. MHP ise İstanbul Büyükşehir’de aday çıkarmayacağını açıkladı.


Cumhur İttifakı’nın bir parçası olarak 24 Haziran seçimlerine giren MHP yerel seçimlerde de bu ittifakı devam ettirme arayışında. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Etimesgut Belediyesi etkinliğinde yaptığı, “Türkiye’nin beka mücadelesi verdiği dönemde MHP yine uzlaşmalı, sağduyulu duruşunu devam ettirecektir. 24 Haziran’da elde edilen kazanımların 31 Mart’ta yok olmasını arzu etmiyoruz” açıklaması ittifakın yerel seçimlerde de devam etmesinin meşalesi olmuş oldu. AK Parti ve MHP Genel başkanları önümüzdeki hafta ittifak konusunu görüşmek üzere bir araya gelmeleri de bekleniyor.


Mak Danışmanlık Şirketinin sahibi Mehmet Ali Kulat, Manisa’da AK Parti adayı olarak Selçuk Özdağ’ın isminin ön plana çıktığını, Özdağ’a hem AK Partililer’in, hem de MHP’lilerin rahatlıkla oy vermeye hazır olduklarının yapılan araştırmalarında ortaya çıktığını anlattı.


Mehmet Ali Kulat bu örneği vererek, esasen Cumhur İttifakı’nın da tabanda nasıl oluşacağının sinyalini vermiş oldu. Yani esasen önümüzdeki seçimlerde her kesimin sempatisini kazanmış adayların öne çıkacağı ve bu isimlerin de partileri adına başkanlık koltuklarına oturacaklarını öngörebiliriz.


Selam ve dua ile…

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs