Geri

Genç Çiftçilere Büyükbaş Hayvanları Teslim Edildi

Sakarya’nın Geyve ilçesinde proje sunan genç çiftçilere, Tarım ve Orman Bakanlığının ‘Genç Çiftçi Hibe Programı’ kapsamında hayvanları teslim edildi.

Ali ARICI Ali ARICI

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında 2016 yılında başlatılan Genç Çiftçi Projelerinin Desteklemesi projesi kapsamında Geyve’de 18 Büyükbaş hayvancılık projesi sahibi şanslı aileye hibe hayvanları dağıtıldı.


Geyve Hayvan pazarında gerçekleştirilen dağıtım töreninde Geyve ilçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Saban ile Veteriner Hekimler, Vahit Parlak, Sıddık Çil, Birol Aktürk, Şenol Gülpek ve proje desteğinden yararlanan aileler hazır bulundu.


Geyve ilçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Saban “2018 Yılı Genç Çiftçileri Destekleme Projesi Kapsamında bugün büyükbaş hayvan dağıtım töreninde bulunmaktayız.Proje kapsamında büyükbaş hayvan desteği kapsamında 18 ailemize hayvanlarını teslim ediyoruz. İnşallah bu genç çiftçilerimiz bunu büyüteceklerdir.Tamamı devlet tarafından hibe edilen projede 3 yıl boyunca hiçbir şekilde satmama ve başkasına devretmeme şartı getirilmiştir. Projenin verimli olması ve amacına ulaşması için tüm aşamalar proje yürütme birimimiz tarafından takip edilecek olup, projeden yararlanan çiftçilerin çok şanslı olduklarını, projenin kıymetini bilmelerini, hayvanlarına iyi bakmalarını, bu konuda mutlaka başarılı olmaları gerektiğini, hayvancılığın gelişmesinin Ülkemiz tarımı için çok önemli olduğunu, dağıtımı yapılan küçükbaş hayvanların genç çiftçilere, İlçemize ve Ülkemize hayırlı olsun” açıklamasında bulundu.


Koyunlarını teslim alan çiftçilerimiz memnuniyetlerini dile getirerek “Devletimize böyle bir destekten dolayı teşekkür ediyoruz’’ dedi.


Geyve Hayvan pazarında gerçekleştirilen dağıtım töreninde Geyve ilçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Saban ile Veteriner Hekimler, Vahit Parlak, Sıddık Çil, Birol Aktürk ve Şenol Gülpek’te hazır bulundu.


Geyve ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığınca “Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik” uygulanan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında geçtiğimiz aylarda müracaatları alınan Genç Çiftçi Projeleri’nin tarım ve hayvancılık kategorisinde 13 ü Bitkisel üretim, 18 i Büyükbaş, 10 u Küçükbaş, 3 ü de Arcılıktan oluşan toplam 44 çiftçi proje hibe desteği almaya hak kazanmıştı.

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs