Geri

Diriliş Bölge Yatılı Kuran Kursu açıldı

Geyve'de Diriliş Bölge Yatılı Hafızlık Erkek Kuran Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Editör Editör


Geyve İlçesi İnciksuyu Mahallesi’nde hizmete giren 110 yataklı Diriliş Bölge Yatılı Kur’an Kursunda geleceğin hafızları yetişecek. 

Program; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın birlikte okunması ile başladı.

İstanbul Üniversitesi Kampüs Cami-i Şerifi İmam-Hatibi Muhammet Aktaş tarafından Kur’anı Kerim kıraatı ile açıldı. 

Kuran kursunun açılışına Sakarya valisi İrfan Balkanlıoğlu, Arifiye Kaymakamı Geyve kaymakam vekili Âdem Yazıcı, Belediye başkanı Murat Kaya Diyanet İşleri başkan yardımcısı Prof. Dr. Osman Tıraşçı, Geyve Müftüsü Ali Erhun, Türkiye Diyanet Vakfı İkinci Başkanı İlyas Serenli, Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Hasan Başiş, Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, Diyanet Teşkilatı görevlileri, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

4 Milyon TL’ye maliyet ile inşaatının tamamlandığını belirten Geyve Müftüsü Ali Erhun: “Diriliş Yatılı Bölge Hafızlık Kuran Kursu’nun arsasını bağış yapan Mehmet Öztürk’e teşekkür ederek dua etti. 

Geyve’de göreve başladığı andan itibaren bir durum tesbiti yaptığını ifade eden ilçe müftüsü Ali Erhun;İ ilçe nüfusuna göre yatılı Bölge hafızlık Kur’an Kursu ilçe müftülüğü hizmet binasının eksikliğini gördük. Elhamdülillah bunların hepsini yerine geyirdik. Bugün açmış olduğumuz erkek Kur’an Kursu 110 yataklı olup, 75 öğrenci öğrenim görmektedir. İkokul 4 ile Ortaokul 1. Sınıflardan çok sayıda öğrencimiz hafızlık için müracaat etti. Biz bunların 75 tanesini uygun gördük. Binamızı Geyve Halkının yardımseverliği bizi son derece memnun etmiştir. Halkımızın yapmış olduğu İkibuçuk Milyonluk yardım ile inşaatımız yükselmiş farklı yerlerden gelen yardımlar ile de binamız tamamlanmıştır. 

Allah c.c. izni ile bu müessesemiz kıyamete kadar hafız yetiştirecektir. Bize yardım ve destek olan Geyve halkına şükranlarımı sunuyorum.


Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Osman Tıraşçı: “İlk Hafız Hz. Muhammed s.a.v. olmak üzere hafızlık müessesi hep çalıştırılmış, ecdadımız Osmanlı bu meselenin üzerine eğilmiştir. Türkiye’de Rifat Börekçi’nin öncülüğünde hafızlık müesseseleri açılmış olup ve günümüzde 150 Bin’i aşkın Hafız kurslarımızda öğrenim görmektedir. Bölge Yatılı Kur’an Kursumuz birçok hafızımızın yetişmesine vesile olacaktır, buna yürekten inanıyorum. Kur’anı Kerim bizim her zaman müracaat edeceğimiz bir kitaptır. Allah c.c. Kur’anı koruyacağını vaad ediyor. Bunu insanlar üzerinden gerçekleştiriyor. İşte bu insanlar Kur’anı bir bütün olarak ezberleyip ileriye taşıyanlardır. Hafızlık bir kısım insanlara lütfettiği imkândır. Bu hafızlık Bölge yatılı Kur’an Kursumuzda tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.


Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu: “Bu tür müesseselerin inşasında görev alan yerini bağışlayan katkı sunan, hayırlı evlat yetiştiren ve iyi bir çığır açanların amel defterleri kapanmaz. Peygamber Efendimiz s.a.v. buyuruyor ki: “Sizin en hayırlınız Kur’anı Kerimi öğrenen ve öğretendir. Başta Belediye başkanı Murat Kaya olmak üzere burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yavrularımıza Allah c.c. zihin açıklığı versin.”ifadelerini kullandı.


Açılışı yapılan Diriliş Bölge Yatılı Kur’an Kursu’nda, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Osman Tıraşçı, Geyve Belediye başkanı Murat Kaya ve yanındaki heyet ile birlikte binada incelemede bulunarak öğrencilerle sohbet ettiler.

Binanın yapım aşamasında katkı sunanlara plaket verildikten sonra gelen misafirlere etli pilav ile ayran ikram edildi.

Mustafa Hamdullah ERGİN
Geyve Haber

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı

Geyve Müftüsü Ali Erhun

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs