Geri

Kütüphaneler Haftası Kutlaması Yapıldı

50. Kütüphaneler Haftası programı, Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi Konferans Salonu’nda yapıldı.
Editör Editör

Mart ayının son pazartesi günü ile başlayan hafta ‘Kütüphaneler Haftası’ olarak kutlanıyor. 

Geyve de 50. Kütüphaneler Haftası Eşme Mahallesi İlk-Orta Okulu kutlama programına; Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, garnizon Komutanı Yüzbaşı Lütfü Varol, Milli Eğitim Müdürü Salih Canbal ve daire amirlerinin katılımı ile kutlandı.

Geyve Halk Kütüphanesi Sorumlu memuru Muzaffer Yemiş Kütüphaneler haftası ile ilgili olarak şunları söyledi: “Hafta süresince kitapların önemi, kütüphanelerin geliştirilmesi ve kütüphaneciliğin sorunları dile getirilir, kütüphanelerde uyulması gereken kurallar anlatılır.

İçindeki kitaplardan herkesin yararlandığı binalara kütüphane, kitapların korunması, sınıflandırılması ve okuyucuya kitap verilmesi gibi görevleri yapan memurlara da kütüphaneci denir. Eski çağlardan beri insanlığın hizmetinde olan kütüphaneler, her toplum için önemli olmuştur.”

Her İl ve İlçede Kütüphane Bulunur
“Hemen hemen her il ve ilçemizde kütüphane bulunur. Ülkemizdeki en büyük kütüphaneleri şöyle sıralayabiliriz. İstanbul’da Süleymaniye ve Beyazıt Kütüphaneleri, Ankara’da Milli Kütüphane, Millet Meclisi kütüphanesidir. Geyve ilçe Halk Kütüphanesi yaklaşık 10 bin kitap ile haftanın 5 günü hizmet vermektedir. Kütüphane isteyen herkesin istifadesine açık bir şekilde değerli okuyucularını beklemektedir.” 

Kütüphanelere Gereken Önemi Vermiyoruz
“Ne yazık ki ülkede kütüphanelere gereken önem verilmemektedir. Günümüzün en yalnız mekânları kütüphanelerdir. Kitabın pahalı olduğunu söyleyen insanların kitabın bedava olduğu kütüphanelere gitmediğini görüyoruz. Kitap okumayan bir toplum oluşumuzun cezasını elbet ki her alanda çekmekteyiz.”

Mutlaka Kitap okumalıyız
Her tür kitabı bulabileceğimiz kütüphaneler biz okuyucularını beklemektedir. Okul ve sınıf kütüphaneleri kurmak için bu haftayı vesile kılıp hemen kolları sıvamalıyız. Bizlere ödünç kitap veren kütüphaneleri sık sık ziyaret etmeli ve her şeyden önemlisi haftada en az birkaç kitap okumalıyız.

Dijital Kütüphane, elektronik Kitap Esas Kitabın Yerini tutmaz

Günümüz dünyasında gelişen teknoloji uygulamaları ile dijital kütüphaneler gündeme gelmiştir. Hatta elektronik kitap bazılarımızın tercihi olmuştur. Fakat bu dijital görüntüler optik karakterler kitap sayfalarının yerini dolduramamıştır.

Kitaplar toplumların düşünce ve medeniyet anlamında ulaştıkları seviyenin göstergesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle kitap ve kütüphanelerin hayatımızın her alanında bulunması temennisi ile sözlerimi bitirerek kütüphaneler haftamızı kutluyorum.

Bu yıl kültür bakanlığı kütüphaneler haftası kutlama programını Hayat Boyu kütüphaneler teması ile kutlamaktadır. Türkiye’de herkes kitap okuyarak program kutlamaları devam edecektir.”

Programın bitiminden sonra topluca ‘Halk Kütüphanesi’ gezildi.

Kaymakamlığımızın Bir Kitap Bir İnsan kampanyası ve Kütüphaneler haftası sebebi ile kütüphanemize ilçemizdeki ilkokullar ziyaretler gerçekleştirdi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs